» Hírek

Berlinben több hotelszoba van, mint New Yorkban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nemcsak kulturális életének sokszínűségével, de megfizethető szobaáraival is vonzza a turistákat a német város. Ötcsillagos szállodai szobát már 120 euróért találni, de a többi árkategóriában is nagy a választék.

Berlinben tavaly év végén már 30 ezerrel több szállodai férőhely volt, mint New Yorkban, a megkezdett beruházások alapján pedig az idén további 8 ezerrel nő a férőhelyek száma a német fővárosban, ahol az év végi ünnepek alatt újabb idegenforgalmi rekordot mértek.

Az év utolsó tíz napjában legkevesebb 2 millióan látogattak Berlinbe előzetes adatok szerint. 2010 egészében rekordot jelentő 20,8 millió vendégéjszakát regisztráltak, tavaly viszont már októberben elérték a 19 milliót, vagyis biztos, hogy 2011 újabb csúcsot hozott - idézték német lapok Burkhard Kiekert, az önkormányzati tulajdonban lévő Visit Berlin idegenforgalmi marketing társaság vezetőjét.

A 3,5 millió lakosú városban a szállodai férőhelyek száma 2011 végén 126 ezer volt, ami 30 ezerrel meghaladja a jóval nagyobb, több mint 8 milliós New York szállodáinak összesített befogadóképességét. A legfőbb vonzerő az, hogy "Berlin az utolsó metropolisz a nyugati világban, amely még nem alakult ki teljesen, hanem folyton változik" - mondta a szakember. A város továbbá minden mennyiségben kínál magas-, pop- és szubkultúrát világszínvonalon, elérhető áron. A szállodák sem drágák, egy ötcsillagos hotelben például már 120 euróért is lehet éjszakázni.

Tavaly a jelentősebb csoportok közül csak az olasz turisták száma csökkent, mintegy tíz százalékkal, nőtt viszont az ugyancsak válsággal küszködő Spanyolországból érkezett vendégek száma, valamint a francia turisták és a belföldiek száma.

A városban jelenleg mintegy 770 szálloda, panzió és hostel működik. A férőhelyek száma az idén várhatóan 8 ezerrel nő, ami azt mutatja, hogy a befektetők bíznak Berlinben - mondta Burkhard Kieker. További lökést adhat az ágazatnak, hogy nyáron megnyílik a Willy Brandt nemzetközi repülőtér, amely Németország több tízmillió lakosú északi, északkeleti térségének legnagyobb repülőtere lesz.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.