Több utasra számít idén a Wizz Air

A fapados Wizz Air légitársaság az idén 5-10 százalékkal tervezi növelni magyarországi utasforgalmát. A cég Budapestről 23 célállomásra repül, január 13-tól pedig Dortmundba is indít járatokat.

A múlt évi 13 százalékkal szemben az idén 5-10 százalékkal tervezi növelni magyarországi utasforgalmát a Wizz Air diszkont légitársaság a kapacitások bővítésével - közölte Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az MTI-vel kedden.

 

Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

A magyarországi utasforgalmuk 2011-ben egy év alatt 13 százalékkal 1,359 millióra nőtt, míg az összes utasuk száma - 15 százalékos éves növekedéssel - meghaladta a 11 milliót. A járatok átlagos telítettsége több mint 84 százalék volt, hasonlóan a korábbi évekhez.

A magyarországi forgalommal kapcsolatban a Wizz Air a közleményben megjegyzi, hogy hetedik éve nő folyamatosan az utasaik száma, ami példa nélküli a magyarországi légiközlekedési piacon.

Budapestről 23 célállomásra repül a Wizz Air, január 13-tól pedig a fővárosból Dortumundba is közlekedik.

A Wizz Air 270 alkalmazottat foglalkoztat a budapesti bázisán, s közvetve további 1.500 munkahelyet teremtett. A légitársaság karbantartási, könyvelési, informatikai és ügyfélszolgálati feladatainak túlnyomó részét Magyarországon látják el.

Összesen 1.500 fő dolgozik a Wizz Airnél Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában, Csehországban, Szerbiában, Litvániában és Svájcban, s közvetve további 11 ezer embernek ad munkát.

Tavaly a légitársaság három új bázist nyitott: Belgrádban, Vilniusban és Marosvásárhelyen, s ezzel összesen 15 bázison van jelen, ahonnan 200 útvonalon 34 Airbus A320 repülőgépet üzemeltet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek