» Hírek

Terjeszkedik az Uffizi

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az Uffizi képtárba, Olaszország legnépszerűbb múzeumába tavaly 1,4 millió jegyet adtak el. Az idei bővítésnek köszönhetően plusz 480 négyzetméteren tobzódhatnak a reneszánsz szerelmesei és a mindent elözönlő turisták.

Végre megszületik a Nagy Uffizi! – adott hírt lelkendezve Firenze polgármestere online üzenőfalán Olaszország legnépszerűbb múzeumának új részlegéről. Nyolc teremmel, mintegy 480 négyzetméterrel lesz nagyobb a képtár - írja az MTI.

Az Uffizi népszerűségét az előtte kígyózó sorok mutatják a legjobban, tavaly valamivel több, mint 1,4 millió jegyet adtak el a többek között Botticelli, Michelangelo és Raffaello mesterműveit bemutató gyűjteménybe. A régóta tervezett múzeumbővítés az épület északi szárnyának első emeletét érinti. Azt már tudni lehet, hogy az új termek fala más színű lesz, mint az eddigieké, azt viszont még nem hozták nyilvánosságra, mi kerül a falra az Uffizi raktáraiban sorakozó 2500 műalkotás közül. A művészettörténészek is csak találgatnak: van, aki Botticelli eddig raktárban tartott képeit szeretné látni, más a képtár flamand vagy spanyol gyűjteményét. A raktárban felhalmozott műveket eddig csak időszaki kiállításokon láthatta a nagyközönség. Az Uffizi bővítése 2012-ben folytatódik.

Belépők:

teljes árú: 6,50 euró

kedvezményes: 3,25 euró

időszaki kiállítással együtt: 11 euró

előre foglalás, internetes elővétel

esetén: + 5 euró

Travelo tipp: Az Uffizi látogatására készülve tartsuk észben a kígyózó sorokról szóló horrorsztorikat – tényleg van olyan időszak, amikor több órásra is nőhet a várakozási idő. Ekkor érdemes akár interneten előre megvenni a belépőket, vagy akár helyben, a szállodánk recepcióján megkérni, hogy foglaljanak nekünk jegyet. Így egy adott időpontban várakozás nélkül bejuthatunk. Hátránya, hogy az előre foglalt jegy 5 euróval drágább, mint a helyszíni, így nem árt előre tájékozódni a sor méretéről. Kifoghatunk olyan időpontot is, amikor nincs nagy sor – erre főként a főszezonon kívül van sansz. November elején például alig álltak turisták a képtár előtt, de mivel a hatalmas sorokra készültem, előre foglaltam: így buktunk családilag egyből 15 eurót. Önök ne tegyék, foglalás előtt érdeklődjenek az aktuális helyzetről.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.