» Hírek

Étteremvillamos jár majd Bécsben

| | 5 komment
Hamarosan új elemmel bővülhet az osztrák főváros gasztronómiai kínálata: egy étteremvillamossal. A patinás étteremnek berendezett jármű Bécs nevezetességei előtt gördül végig, miközben utasai négyfogásos menü mellett élvezhetik a látnivalókat.

A tervek szerint 2012 közepétől halad majd el naponta háromszor Bécs legszebb épületei előtt a sárgára és aranyszínűre festett étteremvillamos. A vendégek fejenként 80 euróért egy üveg bor és egy négyfogásos menü mellett élvezhetik az osztrák főváros látnivalóit: a Schönbrunni Kastélyt, a Ringet és a Prátert. Az év minden napján közlekedő étterem-villamos egészen a heurigerekig kimegy majd, írja a Compress hírügynökség.

Az elegáns étteremnek átalakított közlekedési eszközön egy kis fedélzeti konyhán főzik készre a catering-cég által szállított menüt. Arról, hogy a leves ne a vendégek ölében landoljon, speciális lengéscsillapítók gondoskodnak. A villamoson a két- és négyszemélyes asztaloknál összesen harmincnégy utas foglalhat helyet, akiknek természetesen mosdó is a rendelkezésére áll. A pincérek nemcsak a tálalásért lesznek felelősek, hanem egyben az idegenvezető szerepét is betöltik majd.

Ausztrál ötlet

Ön enne villamosétteremben?

  • 665
    Igen
  • 39
    Nem
  • 201
    Most is eszem a Combinón

Az étterem-villamoshoz a melbourne-i háromkocsis Colonial Tramcar Restaurant adta az ötletet, amely évente 1,5 millió utasnak nyújt különleges élményt. A Colonial Tramcar vendégeinek azt javasolják, foglaljanak jó előre asztalt a villamoson, melyen naponta egyszer adnak ebédet, és két időpontban vacsorát. A vendégek viszonylag kevés fogás közül választhatnak, a menü árában ellenben a korlátlan alkoholfogyasztás is benne foglaltatik.

Budapesten hasonló hangulatú az öreg vasúti kocsiból kialakított Vagon, mely a Déli pályaudvar közelében áll a Vérmezőn, a Vagon viszont nem megy sehova. Illetve ott van a Remíz étterem is, a hűvösvölgyi remíz mellett, de az csak nevében kapcsolódik a kötöttpályás tömegközlekedési eszközhöz, máskülönben rendes kőházban található.

A bécsi étterem-villamost egy 1960-as szerelvényből alakítják ki, a felújítás és az első év költségei várhatóan 1,3 millió eurót emésztenek majd fel. Az ötletgazdák egyelőre befektetőket keresnek a megvalósításhoz, írja a Compress.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.