Robotinvázió Bécsben

Egész estés robot-randevú vár szerdán az osztrák fővárosban. Háztartási, tűzoltó és focista robotokkal barátkozhatunk a Robotok Hosszú Éjszakáján.

A robottechnika újításaival ismerkedhetünk az osztrák fővárosban november 30-án, A Robotok Hosszú Éjszakáján. Az Európai Robothét alkalmából a Bécsi Műszaki Egyetemen saját fejlesztésű modelleket mutatnak be, ráadásul mi is kipróbálhatjuk, a robotok miként érzékelik a körülöttük lévő világot, és azt is, hogy milyen egy robotot irányítani.

TU Wien

 A szerdán, délután négytől éjfélig tartó programon bemutatkozik például James, a háztartási robot, aki már most egész jól eltájékozódik a lakásban. Ha pedig elkészülnek fejlesztés alatt levő karjai, egy csésze teát is tud majd hozni gazdájának vagy megkeresni, hol is hagyta az a gyógyszereit. A nyílt nap alkalmából megnézhetjük azt a tűzoltó robotot is, amit arra fejlesztettek ki, hogy emberek helyett őt küldjék felderítő útra a veszélyes helyszínekre. Sőt, találkozhatunk az egyetem elektronikus focicsapatával, az Austrian Kangaroos-szal is. A minifocisták rendszeresen játszanak meccseket más egyetemek robotjaival, és már több jelentős eredményt is elértek.

Az esemény részletes programjáról itt tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek