Szereti a pandabocsokat? Mit szólna rögtön harminchathoz?

Szereti a pandabocsokat? Mit szólna rögtön harminchathoz?

 

 

Rekordszámú, negyvenkét óriáspandabocs született idén a délnyugat-Kínában lévő csengtui pandavédelmi és kutatóközpontban – írja az MTI. A People.com képeket is közölt arról az eseményről, amikor összesen harminchat apróság együtt mutatkozott be a nagyközönségnek.

Galéria: Harminchat pandabocs egy helyenFotó: Vcg / people.com

 

A sokaság összesen harminc anyuka segítségével jött össze. „Az idén született bocsok száma azt mutatja, hogy beértek a fajmegőrzésre és tenyésztésre kidolgozott módszereink" – magyarázta Csang Ho-min, a központ helyettes vezetője a sikert.

A tenyésztési technológia fejlődésével a fogságban született óriáspandák száma jelentősen megnőtt 1983 óta, akkor még csak hat óriáspandabocs született, idén már 273.

Kínában nagyjából négyszáz óriáspanda él fogságban, vadon mintegy kétezer, leginkább a délnyugat-kínai Szecsuán és Sanhszi tartományokban.

Galéria: Harminchat pandabocs egy helyenFotó: Vcg / people.com

 

Fajmegőrzési erőfeszítéseik keretében az illetékesek nemzeti park létrehozását hirdették meg az óriáspandák számára, azaz az összes természetvédelmi területet, parkot, maradványfoltot, ahol a veszélyeztetett állatok élnek, egyetlen nemzeti parkba vonnák össze.

Kínában ma már 67 óriáspanda-rezervátum van, de élőhelyük szétszórtsága jelenti a legnagyobb veszélyt a faj fennmaradása szempontjából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek