» Heti Cuki

Simogasson óriáskígyót az Állatkertek Éjszakáján!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Látványetetésekkel, tematikus sétákkal, állatbemutatókkal, illetve különböző kulturális programokkal várják a látogatókat ma országszerte tizenkét intézményben, az Állatkertek éjszakáján. A Fővárosi Állat- és Növénykertben húst szaggató pirájákat és barátságos óriáskígyókat lehet testközelből megismerni, de lesz zsiráf- és orrszarvú etetés, illetve fókashow is, alulról megvilágított medencében.

Fóka-móka
Fóka-mókaFotó: Tóth Leticia / Fővárosi Állat- és Növénykert

A Budapesti Állatkertben összesen huszonhárom helyszínen lesznek bemutatók és etetések. A hangulatos estét fényfestés, LED fényshow, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, homok- és festékanimáció, valamint zenés programok sokasága teszi teljessé, este héttől egészen éjfélig.

A Budakeszi Vadasparkban szakvezetéssel egybekötött éjszakai fáklyás túrán vehetnek részt a látogatók, akik az éjszakai állatok életmódjáról és szokásairól tudhatnak meg érdekességeket. A budapesti Tropicariumban pedig meg lehet nézni, hogyan és mit esznek a kőhalak, az aligátorok, a murénák, a cápák, a ráják, a galléros gyíkok vagy a orrszarvú leguánok.

A fáklyafénnyel kivilágított Kecskeméti Vadaskertben madárbemutatók, kígyósimogató, óriáscsótány-tapogató lesz, ahol a felnőtteket koncerttel, a gyerekeket állatkerti homokozóval és arcfestéssel várják. Miskolcon a "nemszeretem" állatokkal, a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal lehet megismerkedni, Győrben pedig bátorságpróbát tehetnek a hüllőházban a vállalkozó kedvűek.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban ehető rovarokkal, virágokkal, majomkenyér-kóstolással, jávailövőhal-bemutatóval, mazsorettek fellépésével, LED-show-val és vidámparki játékokkal várják az érdeklődőket. Pécsen óriás társasjáték, aszfaltfestő verseny, rémtúra, világítómaszk-készítés és csillagászati távcsöves bemutató lesz; Szegeden rozsomákokkal és borjúfókákkal lehet találkozni, a Veresegyházi Medveotthonban pedig farkasokkal és medvékkel.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban hazénk vízparti állat- és növényvilágának megismerése mellett óriáskígyót és kaméleont lehet majd simogatni, de lesz éjszakai "holdfénytúra" is a látványos búvármerülés mellett, ahol a gyakorlott búvárok óriás tokokkal és vizákkal merülnek Európa legnagyobb édesvizű akváriumába.

A Jászberényi Állat- és Növénykert különleges etetési technikákkal mutatja meg az oroszlánok, foltos hiénák, mosómedvék, barnamedvék, vaddisznók és ormányos medvék zsákmányszerzési viselkedését, de ezen az éjszakén megleshetjük az állatkerti relikviákat is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.