Alpakákkal táncoló: avagy új fitneszőrület Kanadában

Alpakákkal táncoló: avagy új fitneszőrület Kanadában.

Hitte volna, hogy az alpakák ihletett táncosok, akiknek benne van a lábában a bugi? Nos, mi sem. Egy kanadai farm viszont felismerte ezt, és táncórákat hirdet az alpakák részvételével – írja a Travel and Leisure.

A környék legújabb hip-hop bandája vegyes résztvevőkkel hódít
Galéria: Alpakákkal táncoló
(Fotó: 313 Farms / Facebook)

Eláruljuk azt is, mi motiválta a program kiagyalóját: egy szomszédos farmon kecskés jógaórákat tartanak, ő pedig úgy vélte, innét logikus az alpakás táncórák irányába menni. A manitobai 313 Farm egész nyáron többféle tánc- és fitneszórát kínál, többek között hip-hop és Pilates órákat – mindezt úgy, hogy a tánc- és edzőpartnerek a szőrös jószágok közül kerülnek ki.

Az órák negyvenöt percesek, és természetesen szabadtéren tartják őket. A kilenc alpaka lelkesen köröz a résztvevők körül, és szívesen veszik a simogatást is. Az óra után lehetőség nyílik csak velük foglalkozni, etetni őket és fényképezkedni velük. Egyikük, egy Benny nevű állat specialitása, hogy puszikat szeret adni az általa kiszemelt résztvevőnek. Odamegy a kiválasztott személyhez, felnéz rá, és addig nem tágít, míg az illető le nem hajtja a fejét, és össze nem érinti vele az orrát. Nagy melegben egyébként az alpakák azt is szeretik, ha vízzel locsolják őket.

Az órák között gyerekeknek szólóak is vannak, akik különösen jól kijönnek az alpakákkal. A puha állatok pont olyan kedvesek és ölelgetnivalóak, mint az otthoni plüssök, véli a tulajdonos, aki eredetileg táncstúdióban dolgozott, de kifejezetten azért költözött tanyára, hogy kedvenc állatait, alpakákat tarthasson.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek