Ezen a karib-tengeri szigeten kölyökkutyákkal strandolhat

Ezen a karib-tengeri szigeten kölyökkutyákkal strandolhat

 

Ha esetleg nehezére esik választani az idilli karib-tengeri szigetek közül, és szereti a kutyákat, akkor máris itt van a megoldás: a Turks- és Caicos-szigetek egyikén a helyi kutyamenhely védenceivel strandolhat – írja az Independent.

Puppy sitting Dorado yesterday morning wish I could adopt him

Emma Burns (@emmaburns95) által megosztott bejegyzés,

A Providenciales szigeten található Potcake Place menhely megengedi, hogy a turisták magukkal vigyék a strandra a kiválasztott kutyakölyköt, ezzel segítve azt, hogy az állatok megtanulják a társas viselkedést, mire végleges gazdájukhoz kerülnek. A szervezet húsz éve működik, és évi ötszáz kutyának segít gazdát találni. Alapítója Angliából költözött ide, miután egy nyaralás alatt észrevette, milyen sok potcake cselleng a szigeten. A potcake az a rizs, mely a főzés végére a lábos aljára kozmált, és amit a kutyáknak szoktak kitenni, hogy azok egyék meg – innét ragadt rá a szlengben a név az állatokra.

@potcakeplacek9rescue, I love u

Spence Atkins (@spenceatkins) által megosztott bejegyzés,

Amikor az alapító 2010-ben sétálni vitte a kutyákat, akkor jött rá, mennyire szüksége van az állatoknak az emberi társaságra. Az egyébként talán sanyarú sorsú ebek a strandolás során önbizalomra tesznek szert, és megtanulják, hogy bizony, léteznek kedves emberek is.

A Potcake Place reggelente egy órára engedi ki védenceit sétálni a strandra az idegenekkel, mielőtt a homok túlságosan felforrósodna. Mindegyik állat mellé egy praktikus kiegészítőkkel felszerelt táskát is adnak, és természetesen nyakörvet és pórázt is viselnek az állatkák. A The Dog Channel közösségi oldalán videós képösszeállítást is találtunk a menhelyről és az általa kínált élményről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek