Az új-zélandi akvárium nyilvánosan megszégyeníti rossz magaviseletű pingvinjeit

Az új-zélandi akvárium nyilvánosan megszégyeníti rossz magaviseletű pingvinjeit

 Az új-zélandi Napierben található tengeri akvárium gondozói minden hónap végén közzéteszik, melyik pingvin viselkedett jól vagy rosszul, tudtuk meg az akvárium közösségi oldaláról.

Íme, a dicsőség-/szégyenfal: a bal oldalon Timmy, a jobb oldalon Betty Fotó: National Aquarium of New Zealand / FacebookForrás: Travelo

 

 A júniusi összesítés alapján Timmy pingvinnel volt a legtöbb gond, ezért ő került fel a szégyenfalra. Viselkedésére sokszor van panasz, mert nem csupán félrelök másokat az útból, de halat is rendszeresen lopkod. Timmy-t sérülten találták egy új-zélandi öbölben, és saját gyógymasszőrének köszönhetően ismét tud járni, bár néha kissé imbolyog. Úszni viszont nagyon szeret.

A rosszcsont Timmy megérdemelten került a szégyenfalra Fotó: National Aquarium of New Zealand / FacebookForrás: Travelo

 De nem csak a legrosszabbat emelik ki a gondozók: a szégyenfal egyben dicsőségfal is, melyre a június havi viselkedése alapján Betty került. Betty 2008-ban erősen alultáplálva került a tengeri akváriumhoz. Kis ballerinának becézik gondozói, mivel az átlagosnál jóval kisebb a lábfeje. Általában jól nevelten, türelmesen vár a halra, és sokat úszik, ami a tollai egészségének igen fontos.

Betty jó úszó Fotó: National Aquarium of New Zealand / FacebookForrás: Travelo

 Kíváncsian várjuk, július hónapban sikerül-e Timmy-nek szépítenie, mert nem esik jól neki viszontlátni magát a szégyenfalon. Addig is, ne feledje, hogy Veszprémben tavaly látványos fóka- és pingvinkifutót létesítettek. Ha pedig arra kíváncsi, hogyan tanulnak a dubaji pingvinek, itt megnézheti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek