Így hűsölnek az állatok Budakeszin

Így hűsölnek az állatok Budakeszin

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói hűsítő finomságokkal könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét a tomboló kánikulában. A szakemberek ezzel az állatok egészségét vagy súlyosabb esetben az életüket fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek - írja közleményében a Budakeszi Vadaspark.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

A park állatgondozói jégbe hűtött gyümölcsöket adnak az állatoknak, és egyben az állatbarátok figyelmét is felhívják, hogy a tomboló kánikulában az állatokat is megviseli a már-már trópusi időjárás.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

Az állatok szervezetének is kiemelten fontos a vízháztartás folyamatos egyensúlya, így tálkájukban mindig legyen elegendő friss víz, biztosítsunk nekik árnyékos, felüdülést biztosító kuckót, továbbá alkalmanként egy hűvösebb fürdőt is beiktathatunk" – mondta Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark állatgondozója, miközben hozzátette, a déli napon ne vigyük őket sétálni, a tűzforró, felhúzott ablakú autóban pedig semmiképpen se felejtsük őket. A házban élő kedvencek esetében pedig napközben is biztosítsuk a megfelelő szobahőmérsékletet és a légáramlást.

Az állatoknak a nyári napokon több pihenésre van szükségük, ilyenkor nem is esznek annyit, de vízből akár a testtömegük egyötödét is megihatják!

Fotó: Budakeszi Vadaspark
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek