Héthetes kistigris a debreceni állatkert új sztárja

Héthetes kistigris a debreceni állatkert új sztárja

 

A Debreceni Állat- és Növénykert új kedvencet mutatott ma be a nagyközönségnek: egy héthetes szibériai kistigrist – írja az MTI, és képeket is közöl a jövevényről. Nézze meg galériánkat!

Megilletődött portré: kistigris a kamerák kereszttüzébenGaléria: Debreceni kistigris(Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)


Tavaly tíz okot is mondtunk, amiért érdemes Debrecenbe látogatni, amiről egyébként a Lonely Planet is csak áradozik. Ezt most megtoldhatjuk még eggyel, mert immár látható lesz a tigrisek kifutójában a csapat legújabb tagja, a képeken látható héthetes kölyök. A kicsi apukája az az Állatkertbe 2014-ben érkezett hím, Miska, akitől pontosan ezt várta a csapatvezetés: hogy kistigrishez segítse a nőstény Rózát, aki Franciaországból került ide.

A várva várt jövevény április 21-én született, és gondozói titokban, cumisüvegből táplálták, mert anyjának nem volt teje. Mint a debreceninap.hu honlapról megtudtuk, rajongói mindennap 10 és 14 órakor látványfoglalkozáson figyelhetik majd meg akcióban új kedvencüket.

Már most próbál nagyon ijesztőnek látszaniGaléria: Debreceni kistigris(Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)


A most született hím kistigris hat év fajmentési előkészület sikerét dicséri. Európában átlagban évi 10-15 kölyök születik, a világon pedig kevesebb mint 3600 szibériai tigris él.

Az életerős kistigris a sajtótájékoztatón mikrochipet kapott, majd a kifutóval ismerkedett. Belelépett a kifutót átszelő kis patakba is, de a víztől láthatóan nagyon megijedt, visszahőkölt és a fotósok unszolására sem volt hajlandó újra megközelíteni.

A kistigris - amelynek nevére az interneten szavazhatnak majd a debreceniek -, egy évig lesz a Nagyerdőben, utána a fajmegmentő program keretében egy másik állatkertben járulhat majd hozzá faja fennmaradásához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek