Látványos etetéssel ünneplik a teknősök világnapját Dubajban

Látványos etetéssel ünneplik a teknősök világnapját Dubajban

A teknősök világnapját minden év május 23-án, 2000 óta tartják legfőképp az amerikai teknős-mentő szakembereknek köszönhetően, akik ezzel a nappal hagyományt teremtve szerették volna felhívni a figyelmet a teknősökre.

 

Fotó: DTCM

Az volt a céljuk, hogy a világ minden pontján minden embert ösztönözzön a segítségnyújtásra, és felelősnek érezze magát az állatok túlélésének és egyedszámuk növekedésének elősegítésében.

A DubajiTeknős Rehabilitációs Projekt (DTRP) 2004-ben alakult, eddig összesen 1175 teknősbékát sikerült rehabilitálniuk és visszaengedni az Arab-öbölbe. A projekt minden segítségre szoruló teknőst befogad, beleértve a kritikusan veszélyeztetett cserepes és zöld tengeri teknősöket, amelyek a leggyakoribbak az Arab-öbölben.

 

Fotó: DTCM

Május 24-én szerdán 11 órától Dubajban külön eseményt szerveznek a világnap alkalmából. A város Al Muna részén fekvő Tortuga étterem közelében a Jumeirah Al Naseem hotel teknős-mentő birodalmában egy kollektív teknős etetésen vehetnek részt a segíteni szándékozó látogatók.

 

Fotó: DTCM
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek