» Heti Cuki

Ingyen mehetnek a fővárosi állatkertbe az ötéves gyerekek

| | Nem érkezett még hozzászólás
Legalábbis május 26-án, amikor ötödik születésnapját ünnepli majd az állatkerti Nagyszikla belsejében működő Varázshegy, ezért aztán a meglepetés programokon túl a 2012-ben született gyerekeket ingyenes belépéssel várják.
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A születésnapon testközelből lehet majd ismerkedni állatokkal, a szervezők készülnek majd játékos foglalkozásokkal és arcfestéssel, de bemutatják azt is, hogyan készült az öt éve üzemelő Varázshegy. Az Állatkert alkotásra is biztatja a születésnapi rendezvényen részt vevő gyerekeket. Aki ugyanis lerajzolja kedvenc varázshegyi állatát (ezt helyben is meg lehet tenni, de be lehet hozni az otthon, óvodában vagy iskolában készített rajzot is), annak alkotását egyből ki is állítják a Varázshegy előterében, illetve a Darwin-labornál.

A Varázshegy programjai mellett persze az Állatkert többi bemutatóhelye is várja az érdeklődőket. A kert szinte minden részén cseperedő kisállatokat, kölyköket és fiókákat lehet majd látni. A zsiráfoknál három borjú, az indiai antilopoknál egy borjú, a cebui disznóknál két malac, a zebráknál egy csikó, az ázsiai vadkutyáknál hat kölyök, a gyűrűsfarkú makiknál három kölyök, a pingvineknél két fióka, a koronásgalamboknál pedig további egy fióka látható, de szaporulat volt a szakállas agámáknál és a vitorlás gekkóknál is. Érdemes megnézni a tavaly ősszel született sörényes hangyászt és a két és fél éves orangután kölyköket is.

Fotó: Bagosi Zoltán / Fővárosi Növény- és Állatkert

Mindezen túl május 26-án, pénteken látványetetések, állatfoglalkoztató tréningek és állatbemutatók is várják a látogatókat. Azok a gyermekek pedig, akik a 2012-es esztendőben, tehát a Varázshegy megnyitásának évében születtek, ezen a napon díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe.

Mi van a Nagyszikla belsejében?

Maga a Varázshegy, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert 1912-ben épült, 34 méter magas Nagysziklájának belső terében 2010 és 2012 között alakítottak ki. A több mint tizenhat tematikus bemutatóhelyből álló, háromezer négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületen elhelyezkedő varázshegyi bemutatókban számos különleges állatfaj (tengeri állatok, csupasz turkáló, gundi, államalkotó rovarok, egzotikus ízeltlábúak stb.) kerül bemutatásra, de akad benne térhatású mozi, életnagyságú ámbráscet modell, sőt még időgép szimulátor is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.