Pónik, mint stresszcsökkentő reptéri tényezők

Pónik, mint stresszcsökkentő reptéri tényezők

Az állatok gyógyító erejéről mindenki hallott már, és talán azon sem lepődik meg senki, hogy pulykákat, malacokat és majmokat is vittek már fel tulajdonosaik azzal az indokkal a repülőgép fedélzetére, hogy számukra az állat „érzelmi támogatást" nyújt. Most azonban egy egyesült államokbeli repülőtér próbálja csökkenteni az utazókra háruló stresszt azzal, hogy pónilovak nyargalásznak a gépekre várakozók között – írja az Independent.

Fotó: Seven Oaks Farm / Facebook

A Cincinnati/Northern Ohio repülőtér terápiás pónilovakat alkalmaz azért, hogy az utasok jobban érezzék magukat. Havi két alkalommal a közeli Seven Oaks Farm harmincnégy pónija vonul fel. A repülőtér eredetileg kutyás programot szeretett volna megvalósítani, ez ugyanis azóta szaporodik gombamód az Egyesült Államokban, mióta a 9/11 terrortámadás után a san josé-i repülőtér bevezette. Összesen több mint harminc reptéren létezik jelenleg kutyás stresszcsökkentő program az USA-ban, míg a különc San Francisco egy terápiás malaccal dobja fel az utasok napjait.

Fotó: Seven Oaks Farm / Facebook

Amikor azonban a Cincinnati reptér tudomást szerzett a pónikról – akik eddig csak idősek otthonaiban és vizsgaidőszakban egyetemi campusokon láttak el hasonló feladatokat –, rájöttek, hogy itt a lehetőség valami egészen eredeti megoldásra.

A pónik speciális kiképzésben részesültek, hogy először is ők maguk bírják a reptéri stresszt. Most már annyira a táj részévé váltak, hogy egyesek igyekeznek olyan napon repülni, amikor tudják, hogy a pónik is ott lesznek. A jelek szerint a minilovak vonzereje senkit sem hagy hidegen, kortól és nemtől függetlenül. És hogy mi lesz a következő? Talán terápiás szamarak. A pónik tulajdonosa most éppen egy ilyen projekten dolgozik.

Mivel Ferihegyen és sok más reptéren sincsen ilyen megoldás, ön viszont retteg a repüléstől, több módszert is ajánlunk, hogyan birkózzon meg ezzel. Ezeken túl már két éve piacra dobtak egy olyan italt is, mely a repüléshez kapcsolódó stressz levezetésében segít. Ha pedig már otthon szeretne felkészülni arra, mi várja a repülés alatt, ezt az app-ot ajánljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek