Pofamasszázs és vízi vidámpark is jár a blökinek a luxus kutyapanzióban

Gourmet menü kenguruhúsból és békából, úszóedzés és VIP-lakosztály - csak néhány azok közül az ötcsillagos szolgáltatások közül, amelyekkel a világ luxus kutyapanziói várják a négylábúakat.

Amikor egy hosszú hétvégére vagy nyaralni indulunk, házi kedvenceinket már itthon is kutyapanziókban hagyhatjuk. (A Travelo és a Kutyabarát.hu 2014 óta minden évben megszavaztatja olvasóival az Év Kutyabarát Helyeit szálloda, étterem, kávézó, romkocsma, cukrászda, munkahely és üzlet kategóriában. A tavalyi év leginkább kutyabarátnak választott helyeinek listáját itt találja.) Ezeken a helyeken vigyáznak rájuk, etetik őket, és biztosítják számukra a szükséges mozgást, ha épp nincs a családban és a baráti körben senki, aki vállalná a blöki felügyeletét, míg mi távol vagyunk.

Azt gondolnánk, hogy háziállatunk tökéletesen boldog, ha ezeket az alapigényeit kielégíti egy kutyapanzió, de a világon számos olyan helyet találunk, ahol ez a puritán szolgáltatás bizony kevésnek bizonyul. Ezért mi most kifejezetten luxus kisállathotelek ajánlataiból szemezgettünk Kaliforniától Kuala Lumpurig.

The Wagington, Szingapúr

Szingapúr ötcsillagos kutyaszállodájában éjszakánként 115 és 240 dollár közötti összegért cserében (kb. 33-70 ezer forintért) szállásolják el az ember leghűségesebb társát. Ezért az árért viszont tényleg első osztályú szolgáltatásokkal kényeztetik a kutyákat az ott tartózkodásuk alatt. Sőt, macskákat is fogadnak. De míg a kutyákról könnyen el tudjuk képzelni, hogy a szálloda úszómedencéjét is örömmel igénybe veszik, a macskákat valószínűleg jobban lázba hozzák a gourmet finomságok, amelyek minden négylábú vendégnek járnak. A menün kengurufélék, nyulak és békák húsából készült ételek szerepelnek. A szobák és lakosztályok tévéin pedig kutyás és macskás filmeket vetítenek.

 

Fotó: Thewagington.com.sg

Külön felárért pofamasszázsra és testmasszázsra, habfürdőre és négy mancsra kiterjedő pedikűrre fizethetik be a gazdik házi kedvenceiket. A leginkább körülrajongott kutya vagy macska pedig – akinek a gazdája hajlandó a négylábú után felárat fizetni – olyan lakosztályban alhat, ahol kristálycsillár és memóriahabbal töltött fekhely kényezteti a szállóvendéget.

Először azonban minden egyes négylábú vendégnek át kell mennie az érkezéskor kötelező vizsgálaton, ahol nemcsak azt ellenőrzik, hogy bolhákat vagy kullancsokat nem hordoznak, hanem azt is, hogy barátságosak-e a többi állattal. Ha bármilyen jelét mutatják agressziónak, szigorúan elutasítják őket a The Wagingtonból, hiába fizetne súlyos dollárezreket a gazdi.

Mindenütt jó, de Sopronban kutyajó
Négycsillagos kényeztetés kutyának és gazdinak egyaránt. A Hotel Sopronban együtt pihenhet Ön és kedvence! Négylábú vendégeinket kutyabarát szobákkal, kutyajátékokkal, nyakörvvel, pórázzal várjuk, a szobában ajándék jutalomfalat, itatótál és kutyapárna szolgálja pihenésüket, míg az étteremben a jól nevelt kutyusok a gazdik asztalánál "foglalhatnak helyet". (X)

 

Paradise Ranch Pet Resort, USA 

A Los Angeles-i kutyaszállodában a közösségi programok kapják a legnagyobb hangsúlyt. Itt nem saját szobákban vagy lakosztályokban szállásolják el a luxuséletmódhoz szokott négylábúakat, hanem azt ígérik a weboldalukon, hogy a „pizsamapartik" hangulatát hozzák el a négylábú kedvenceknek.

A ranch egyetlen kutyát sem zár ketrecbe. A négylábúak szabadon tölthetik a napjaikat a hotel területén. Szórakozásukról pedig egy direkt kutyák számára tervezett vízi vidámpark gondoskodik. Itt persze nem csúszdák jelentik a mókát, ahogy a kétlábú gazdik azt képzelik, hanem különböző szökőkutak.

Ha netán bármelyik eb tulaja aggódna, hogy hogyan érzi magát kedvence távol az otthon melegétől és a jól megszokott kényelemtől, azonnal megnézheti webkamerán, hogy mi történik a kutyájával. A webkamerás hozzáférést valós időben, napi huszonnégy órában biztosítja a luxus kutyapanzió. 

Stay. A Modern Dog Hotel, USA 

Chicago luxus kutyapanziója 15 négyzetméteres, üvegfalú szobákkal várja négylábú vendégeit. Minden szobához alaptartozék egy kényelmes fekhely, egy kutyajátékokkal teli láda és – nem teljesen érthető, hogy miért – egy csokor friss virág.

Ott tartózkodása idejére a házi kedvencet a gazdi különböző feláras foglalkozásokra jegyeztetheti elő. Például futópados edzésre öt dollárért, vagy valamivel magasabb áron egy hagyományos, szabadtéri sétára. (Utóbbit viszont csak jó időben vállalják.) A szabadtéri sétáltatás költségeinél valamivel még magasabb áron edzhetnek az ebek a kifejezetten számukra épült medencében. Itt mentőmellényt és külön személyi edzőt is kapnak. 

Disneyland Best Friends Pet Care, USA

A Walt Disney World kizárólagos kisállat-szálláshelye éjszakánként 89 dolláros áron (kb. 26 ezer forintért) vállalja, hogy vigyáz a család négylábú kedvencére, amíg ők a Disneyland szolgáltatásait használják ki. Ilyen ár mellett persze nemcsak egyszerűen megőrzik a kutyusokat, hanem egy sor extrát is nyújtanak nekik. Szoba- és lakosztálytípustól függ, hogy milyen méretű udvart vehetnek igénybe, de tévé is jár minden szálláshelyhez. És minden egyes kisállatot tökéletesen tisztára mosdatnak, mielőtt visszaadnák őket tulajdonosaiknak.

 

Fotó: Bestfriendspetcare.com

A hely különlegessége, hogy nemcsak kutyákat és macskákat hagyhatnak itt a szórakozás idejére a gazdik, hanem egészen apró háziállatokat, például törpenyulakat és hörcsögöket is.

Catzonia, Malajzia 

Idén februárban nyílt meg Malajziában az első olyan ötcsillagos szálláshely, amit kizárólag elkényeztetett macskák vehetnek igénybe. A Catzoniában a tulajdonosok három órától egy évig foglalhatnak szobát házikedvencüknek. Az ötcsillagos, harmincöt szobás macskahotelben huszonnégy órás felügyeletet, ellátást és játékos foglalkozást biztosítanak a cicák számára.

A cicahotel legelőkelőbb lakosztálya a VVIC-besorolású szálláshely. (A VVIC a very very important cat, azaz nagyon-nagyon fontos macska kifejezés rövidítése.) Itt egyszerre akár tíz macska is elszállásolható, vagy egy anyamacska és a kicsinyei, ha a tulajdonos úgy kívánja. A négylábú szállóvendégekre ebben a lakosztályban három hatalmas ágy, egy macskajátszótér és egy elkülönített alom vár.

 

Szórakoztató személyzet
Galéria: Cicahotel Malajziában
Fotó: Fazry Ismail / MTI / EPA

A legfurcsább szolgáltatás talán az ingyenes wifi, ami minden szobához jár. A gazdik a nap huszonnégy órájában nyomon követhetik kedvenceik életét a cicahotelben egy direkt erre a célra fejlesztett mobilos alkalmazáson keresztül. Úgy tűnik, négylábúként is csak jó helyre kell születni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek