» Heti Cuki

Holnaptól ismét megmászható az állatkert Nagysziklája

| | Nem érkezett még hozzászólás
Péntektől keddig tartanak a Föld Fesztivál programjai a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol számos külön programmal, köztük távcsöves madárlessel, állatmentési tudnivalókkal és sziklaereszkedéssel készülnek.

Április 21-től 25-ig tart a Föld Fesztivál, amelyet öt napra kibővítve 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben. Az Állatkert és az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Köztük van például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete és a Magyar Talajtani Társaság, az ELTE Konfuciusz Intézete, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Pest Környéki Madarász Kör, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület is.

Az Állatkert szokásos látnivalói mellett a Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között hét helyszínen tartanak a fesztiválhoz kapcsolódó programokat és bemutatókat. Többek között mentett állatokkal, tavaszi madárvédelemmel, hazai botanikus kertekkel és az alternatív energiaforrásokkal ismerkedhet meg a közönség, de lesz távcsöves madármegfigyelés és kézműves foglalkozás is.

A képre kattintva kiderül, hogyan épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba az 1909 és 1912 között zajló állatkerti építkezések során
A képre kattintva kiderül, hogyan épült a Nagyszikla, és hogy miért kellett disznószőrt keverni a cementhabarcsba az 1909 és 1912 között zajló állatkerti építkezések soránFotó: Zoobudapest

A hétvégi napokon a kínálat további nyolc programmal egészül ki, lesz például interaktív talajtani bemutató, sziklaereszkedés a Nagyszikla oldalában, bemutatkozik a Duna–Ipoly Nemzeti Park élővilága és felszín alatti kincsei, és még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. A Föld Fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Pingvinfióka bemutatkozásával kezdődött a Föld napja az Állatkertben - 2017.04.21.
Most először láthatta a nagyközönség Tifanit.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Stájerország Túl szép, hogy rövid ideig maradjunk. Fedezze fel Ausztria zöld szívét!

szalay3 új galériát hozott létre
Magyarország, Nagybörzsöny, SzG3
12 órája
Laczko új galériát hozott létre
Hall in Tirol
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Alpesi riviera (Svájc)
11 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Országos kéktúra 31. nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.