Bébikenguruk bukkantak fel anyjuk erszényében a Veszprémi Állatkertben

Bébikenguruk bukkantak fel anyjuk erszényében a Veszprémi Állatkertben

A gondozók a napokban fedezték fel, hogy mindkét nőstény kenguru erszényéből kikandikál egy-egy apróság, amelyek valószínűleg néhány hét különbséggel jöttek a világra – tudtuk meg a Veszprémi Állatkert illetékeseitől.

 

Ha nagyon figyelünk, megláthatjuk a picit, amint anyja hasából kukucskálFotó: Bodnár Boglárka / MTI

A bennett-kenguru Ausztrália keleti és dél-keleti részén, a partmenti eukaliptusz erdőkben él. A sűrű növényzetet kedveli, ahol jól el tud rejtőzni, de általában a ritkásabb erdőrészekben és a szavannákon jár táplálék után. Éjszakai állat, a nappali órákat menedékbe húzódva pihenéssel tölti. Növényevő, elsősorban fűfélékkel táplálkozik.

A hímek gyakran megküzdenek egymással a nőstényekért és a táplálékért. Az emlősök között egyedülálló módon a megtermékenyülés ellenére a nőstény fogamzóképes marad. Míg az anyaállat az első párzásból származó egyedet szoptatja, addig a másodikból származó embrió fejlődése megáll, csak az első utód elválasztása után folytatódik. A fiatalok, miután elhagyják anyjuk erszényét, még egy hónapig mellettük maradnak.

 

Nem csoda, hogy időbe telik, mire a gondozók felfedezik az újszülötteketFotó: Bodnár Boglárka / MTI

A bennett-kenguruk a Veszprémi Állatkertben rendszeresen szaporodnak. A kis erszényeseket a Fejes-völgyi területen, a fekete medvék szomszédságában tekinthetik meg a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek