A nyíregyházi borjúfókáknak meg sem kottyan a hideg

A nyíregyházi borjúfókáknak meg sem kottyan a hideg.

A Nyíregyházi Állatpark képei arról árulkodnak, hogy a mostani időjárás a közhiedelemmel ellentétben nem csak a kövér hóembernek jó.

A boldog család
Galéria: Nyíregyházi fókák
(Fotó: Révészné Petró Zsuzsa / Nyíregyházi Állatpark)

Az állatkertben élő egy hím és három nőstény borjúfóka a jégtáblák között is vidáman lubickol, és várja a látogatókat. Bár fajuknak ez természetes, hisz eredendően az Atlanti- és Csendes-óceán északi vizeiben élnek, gondozóiknak is tenni kellett azért, hogy most ne fázzanak: már kora ősszel emelni kezdték a zsírban gazdag halak mennyiségét a fókák étrendjében. Míg nyáron elegendő, ha napi két kilogrammnyi halat fogyasztanak, télen napi hat-nyolc kilogrammra van szükség ahhoz, hogy kellő vastagságú zsírpárna melegen tartsa az állatokat.

Katt ide további képekért!
Galéria: Nyíregyházi fókák
(Fotó: Révészné Petró Zsuzsa / Nyíregyházi Állatpark)

Az áramvonalas testfelépítésű borjúfókák életük háromnegyed részét vízben töltik, és a szárazföldön meglehetősen esetlenül mozognak. Elülső végtagjaik nem sokat segítenek a haladásban, és az oroszlánfókákkal ellentétben hátsó uszonyaikat sem tudják maguk alá hajlítani. A vízben azonban akár 300 méter mélységig is lemerülnek, és az sem ritka, hogy 50 kilométert úsznak élelem után kutatva.

Őket látva nekünk sem lehet kifogásunk egy kis téli séta ellen az Állatparkban!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek