» Heti Cuki

Ingyen nézheti meg a Hatvani Vadaspark cuki csüngőhasú kismalacait

| | Nem érkezett még hozzászólás
A napokban hat csüngőhasú kismalac született a Hatvani Vadasparkban, ahol a látogatók egyre nagyobb területen és még mindig ingyen ismerkedhetnek meg a hazánkban honos nagy- és kisállatokkal.

Jelenleg a vadaspark már több mint tíz hektáros területén az összes hazai vadászható nagyvadfaj megtalálható, köztük az őz, a vaddisznó, a gím- és a dámszarvas, és a muflon. De a kisebb testű emlősök, a vadászgörény és a mosómedve is a park lakói, miközben a kecskétől a szamárig számos háziállat is része a lakóközösségnek. Nemrég egy csüngőhasú sertéspár is érkezett a vadasparkba, és mivel az anyakoca vemhes volt, néhány nap múlva újabb hat taggal bővült a família - írja a Heol.hu.

Fotó: Hatvani Vadaspark Facebook

Hamarosan az apró malacokon túl más állatokkal is bővül az állatállomány. Néhány hét múlva szállítják ide a Felvidékről az első vízi bivalyt, így aztán a gondozók jelenleg azon is dolgoznak, hogy társat kerítsenek számára. Áprilisban pedig a tervek szerint szürkemarhák érkeznek a vadasparkba.

A város szívében található vadasparkot még 2014 nyarán kezdték kialakítani, az őszi hónapokban nyílt meg először, azóta pedig folyamatosan a látogatók szeme láttára fejlesztik. A támogatóknak köszönhetően a vadaspark egyre komfortosabbá és funkcionálisan is korszerűbbé válik. A Bosch például megépíttette a bejáratot, a Bakonyerdő Erdészeti Zrt. pedig már a kezdetektől segíti a korszerűsítést. A cégnek köszönhetik egyebek között a kerítéseket is. Rajtuk kívül a jászsági Dósa-Farm Kft. vadakkal, takarmánnyal járul hozzá a működéshez.

A Hatvani Vadaspark a téli hónapokban reggel 8 órától délután 4-ig tart nyitva. A belépés télen-nyáron díjtalan. A kocsival érkezők a Népkertben parkolhatnak, néhány száz méteres séta után a Zagyva gátján haladva, a Lombkorona Kalandparkon keresztül közelíthetik meg a kerékpárpálya mögötti területet. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.