Adjon nevet az egyik cuki kispandának!

Október 16-ig várja a Schönbrunni Állatkert a szavazatokat, a három legjobb ötlet közül internetes szavazással választják ki a győztes nevet. A névadási ceremóniát novemberben tartják.

Mivel az első három hónapban viszonylag magas a kispandák halálozási aránya, a kínai hagyományoknak megfelelően csupán a születésük után száz nappal, 2016. november 15-én kapnak nevet a Schönbrunni Állatkert óriáspanda-ikrei.

 

Fotó: Tiergarten Schönbrunn

A nőstény bocsnak ugyan már megvan a neve, amely a korábbi testvéreihez hasonlóan Fu-val kezdődik, de ennél többet egyelőre nem árul el a bécsi állatkert. A testvérének a nevére viszont a világ pandarajongóitól várja a javaslatokat. A megkötés csupán annyi, hogy két szóból kell állnia, és a szerencséset jelentő „Fu" kifejezéssel kell kezdődnie. Az ötleteket 2016. október 16-ig lehet elküldeni a panda@zoovienna.at mail-címre. A három legjobb javaslat közül internetes szavazással választják majd ki a kisbocs nevét. A hivatalos névadási ceremónia 2016. november 15-én lesz, november 27-én pedig egy családi nap keretében ünnepel a bécsi állatkert.

A Schönbrunni Állatkertben 2003 óta élnek óriáspandák a Kínai Népköztársaság kölcsönadományaként. Yang Yangnak és Long Huinak eddig három utóda született - Fu Long, Fu Hu és Fu Bao -, akik azóta visszakerültek Kínába. A legifjabb bocsok, az ikrek 2016. augusztus 7-én születtek, és azóta már nagyot nőttek, kinyílott a szemük, fel tudják emelni a fejüket és tudnak kapálózni is a lábaikkal - olvasható az állatkert közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek