Állatszeretet fesztivált tartanak a budapesti állatkertben

Állatszeretet fesztivált tartanak a budapesti állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert több mint negyedszázada minden évben megtartja az állatok világnapját. 2009 óta az eredetileg egy napos rendezvény több napon át tartó programsorozattá nőtte ki magát: ez az Állatszeretet Fesztivál – olvasható az állatkert közleményében.

A Fővárosi Állat- és NövénykertFotó: Photodiary of an Endless Summer / flickr

 2016-ban az Állatszeretet Fesztivál október 4-én (kedden), az állatok világnapján kezdődik, és egészen október 9-ig (vasárnapig) tart. Az állatkert mellett több más szervezet is részt vesz a fesztiválon, köztük a Duna–Ipoly Nemzeti Park, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata, az MTA Talajtani és Agrokémiai Intézet, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Rovartani Társaság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország és az Egyetemi Bonsai Club is.

A fesztivál keretében érdekes bemutatókkal készülnek, lesz például madármentés, állattartási tanácsadás, vadvédelem, játszóház, kutyabemutató és bonsai kiállítás is. Az Állatszeretet Fesztivál részeként október 8-án szombaton tartja meg az állatkert a pedagógusok számára hirdetett nyílt napot is, amelyen a városligeti intézmény egész napos program keretében mutatja be az érdeklődő tanároknak, tanítóknak és óvópedagógusoknak az állatkertben igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket. A fesztivál teljes programját itt találják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek