Szombaton ünneplik a pandák világnapját

Szombaton ünneplik a pandák világnapját

Három hónaposak lettek a Nyíregyházi Állatpark panda ikrei. A kölykök szüleikkel közös kifutóban élnek, idáig csak a szülőpárt láthatta a közönség, de mostantól a kicsiket is - írja közleményében az állatkert.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A nyíregyházi panda tenyészpár két éve él együtt, Ting-ting Pozsonyból, míg Szecsuán a Dublin Zoo-ból érkezett az Állatparkba az Európai Fajmegőrzési Program keretében. A kölykök szürke bundával látták meg a napvilágot, az első hetekben teljesen magatehetetlenek voltak, a szemük is csukva volt. Ebben az időszakban az anya állat szinte egész nap a kicsinyeivel élt, most már csak a szoptatáskor keresi fel őket. A vörös bundás apróságok egyre érdeklődőbbek, és bár a délelőttöt általában át szokták aludni, a kora délutáni órákban már kimerészkednek odújukból, és gyakorolják a mászás tudományát.

Most, hogy az állatok három hónaposak lettek, gondozóik nevet adtak a két nőstény pandának: Tárá és az Indira névre esett a választás. A nevek szanszkrit eredetűek, a Tárá csillagot, az Indira csillogót, szikrázót jelent. A pandák világnapját szombaton ünnepli a Nyíregyházi Állatkert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek