» Heti Cuki

Bezárják a világ legrosszabb állatkertjét

| | Nem érkezett még hozzászólás
Bezárják a hányatott sorsú, jelenleg is igen siralmas állapotban lévő gázai Hán Junisz állatkertjét - jelentette be a felszámolást koordináló nemzetközi állatvédő szervezet, a bécsi székhelyű Négy Mancs.

A Hán Junisz-i állatkert éppen csak vegetáló vagy már elhullt állatairól készült felvételek az év elején keltették fel az állatvédők aggodalmát. A Négy Mancs pénteki bejelentése szerint hosszú tárgyalások után zöld fényt kapott a mentőakció, amelynek során új otthont kerítenek a vadaspark még megmaradt 16 lakójának, írja az MTI.

Fotó: www.4paws.us

A tájékoztatás szerint gőzerővel folynak a logisztikai előkészületek, hogy a lehető leghamarabb megtörténhessen a mentőakció, és egy állatorvosokból, valamint más segítőkből álló csapat áll készen egy esetleges bevetésre már a közeli napokban.

A legtöbb állatot - köztük teknősöket, tarajos sülöket és egy emut - a jordániai New Hope Centre állatmenhelyre költöztetik át. Lazizt, a tigrist Dél-Afrikába viszik, ahol a Lionsrock nagymacskamenhelyen talált neki helyet a Négy Mancs. A menedékhelyen, ahol már több mint 100, nyomorúságos körülmények közül kimentett nagymacskát helyeztek el, Laziz kap egy saját, egyhektáros kifutót dús réttel, fákkal és pancsolótóval.

Pénzhiány miatt a gázai állatkert az év eleje óta képtelen megfelelően ellátni és elegendő élelemmel táplálni az állatait. Az intézményt az sem tudta megmenteni, hogy a tulajdonos döglött állatok mumifikált tetemét is kiállította a látogatottság növelése érdekében.

Az állatkert 2016 februárjában fordult segítségért a Négy Mancshoz, amely alkalmanként élelemosztással segítette ki a létesítményt. A szervezet pénteken további adományokat kért ahhoz, hogy "tényleg sikerüljön kimenteni az állatokat a világ legrosszabb állatkertjéből és új otthonhoz juttatni őket".

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.