Egyre több papagáj kosarazik Nyíregyházán

Sőt, karikán repülnek át, szlalomoznak, logikai feladatokat oldanak meg, és a kosárlabdázás mellett tekézni is megtanultak a SóstóZoo papagáj-showjának szereplői.


Újabb szereplőkkel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark papagáj showja. Morgó, a zöldszárnyú arapapagáj, Papesz, a kékhátú ara és Jázmin, a csupaszszemű kakadu bemutatója mellett, ezentúl újabb madarak tudományát is megnézhetik a látogatók. A három éve itt kikelt nagytestű papagájok mostanra ugyanis elérték azt a tudás szintet, hogy az állatkert vendégeinek is bemutassák azt. 

Fotó: SóstóZoo

A bemutatóban Tanki, a kékhátú ara, a nézők felett repül a trénerekhez. A különleges tollazatú harlequin ara testvérpár - Harley és Davidson - illetve Katika, a katona ara, a kapaszkodó tudományukat mutatják be különféle eszközökön.

Fotó: SóstóZoo

A showban nemcsak több madarat, de új elemeket is láthatnak az érdeklődők: lesz karikán átrepülés, kosárlabdázás, szlalomozás, a logikai feladatok megoldása mellett pedig ezentúl tekézni is láthatják a madarakat.

A látványos elemek mellett a trénerek számtalan érdekes információt is megosztanak a vendégekkel. A madarakkal ún. pozitív megerősítéssel dolgoznak a trénerek, azaz táplálékkal jutalmazzák őket egy-egy jól sikerült gyakorlat után. A már meglévő feladatok gyakorlása mellett folyamatosan új trükköket is tanulnak a páratlan intelligenciával rendelkező állatok, ám egy bonyolultabb show-elem betanítása akár hetekig is eltarthat. Az állatok számára ez egyáltalán nem megerőltető, ők a bemutatót nem munkának, hanem játéknak és szórakozásnak élik meg - fogalmaz közleményében a Nyíregyházi Állatpark.

A papagáj-show főszezonban jó idő esetén minden nap látható a park nagyszínpadán.

Fotó: SóstóZoo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek