Megújult makierdővel és mediterránkerttel vár Nyíregyháza

Az idén 20 éves Nyíregyházi Állatpark minden hónapban újdonságokkal várja a látogatókat. Június 20-án nyílik a megújult makierdő és indul a Zoosuli, szombatonként pedig most már állatkerti bábszínházba is mehetnek a gyerekek.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

 

A Nyíregyházi Állatpark egy tölgyerdőben, természetközeli kifutókban mutatja be a Föld állatvilágát, amelyben az a maki erdő a legnépszerűbb hely, ahol a vendégek félmajmok között sétálhatnak. A Tarzan ösvényének maki erdeje mellett idén felújították és átalakították a régebbi majomerdőt is, így a főemlős rajongók június 20-tól egy újabb ritka fajjal, a barna bundájú, mayotte makikkal is megismerkedhetnek.

A faj természetes élőhelye Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre Majotte-szigetén található. Gyűjtőnevük a Lemur a lemures (szellemek) szóból származik. Az első európai felfedezők ugyanis ezeket az állatokat szellemeknek hitték a többi makifélével együtt, mert a lombok sötétjében csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták.

Igazi légtornászok, hatalmas ugrásokkal közlekednek egyik fáról a másikra. Főként gyümölcsökkel táplálkoznak, de alkalmanként virágokat, nektárt, leveleket és magvakat is fogyasztanak. Az országban csak itt látható tenyészcsapat igen eredményesnek számít, hiszen a tavalyi esztendőben is született egy kölyök, az egyéves állattal pedig már hattagúvá vált a csapat.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

 A felújított makierdő különlegessége, hogy az állatok hatalmas szárazföldi hüllőkkel, sarkantyús teknősökkel élnek közös kifutóban. Az erdőből átláthatunk a világ legnagyobb szárazföldi emlőseire, az afrikai elefántokra is, ahol a csapat legifjabb tagja, Kito, a héten ünnepli első születésnapját.

A Trópusi házból nyíló erdős részhez a szintén felújított mediterrán kert pálmafáit elhagyva juthatunk, miközben megcsodálhatjuk a különleges gránátalmát vagy az éppen termő citromot, narancsot, mandarint, de gyönyörködhetünk a murvafürtökben és a kínai leanderekben is.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek