» Heti Cuki

Megújult makierdővel és mediterránkerttel vár Nyíregyháza

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az idén 20 éves Nyíregyházi Állatpark minden hónapban újdonságokkal várja a látogatókat. Június 20-án nyílik a megújult makierdő és indul a Zoosuli, szombatonként pedig most már állatkerti bábszínházba is mehetnek a gyerekek.
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark egy tölgyerdőben, természetközeli kifutókban mutatja be a Föld állatvilágát, amelyben az a maki erdő a legnépszerűbb hely, ahol a vendégek félmajmok között sétálhatnak. A Tarzan ösvényének maki erdeje mellett idén felújították és átalakították a régebbi majomerdőt is, így a főemlős rajongók június 20-tól egy újabb ritka fajjal, a barna bundájú, mayotte makikkal is megismerkedhetnek.

A faj természetes élőhelye Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre Majotte-szigetén található. Gyűjtőnevük a Lemur a lemures (szellemek) szóból származik. Az első európai felfedezők ugyanis ezeket az állatokat szellemeknek hitték a többi makifélével együtt, mert a lombok sötétjében csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták.

Igazi légtornászok, hatalmas ugrásokkal közlekednek egyik fáról a másikra. Főként gyümölcsökkel táplálkoznak, de alkalmanként virágokat, nektárt, leveleket és magvakat is fogyasztanak. Az országban csak itt látható tenyészcsapat igen eredményesnek számít, hiszen a tavalyi esztendőben is született egy kölyök, az egyéves állattal pedig már hattagúvá vált a csapat.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A felújított makierdő különlegessége, hogy az állatok hatalmas szárazföldi hüllőkkel, sarkantyús teknősökkel élnek közös kifutóban. Az erdőből átláthatunk a világ legnagyobb szárazföldi emlőseire, az afrikai elefántokra is, ahol a csapat legifjabb tagja, Kito, a héten ünnepli első születésnapját.

A Trópusi házból nyíló erdős részhez a szintén felújított mediterrán kert pálmafáit elhagyva juthatunk, miközben megcsodálhatjuk a különleges gránátalmát vagy az éppen termő citromot, narancsot, mandarint, de gyönyörködhetünk a murvafürtökben és a kínai leanderekben is.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
5 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.