Kiszökött a kifutójából egy leopárd, és aludt egyet

Látogatók százait terelték be épületekbe kedd reggel a Salt Lake City-i állatkertben, amíg a személyzet egy leopárd után kutatott, amely eltűnt elkerített területéről.

A négyéves nőstény leopárdra egy órával később mégis látogatók bukkantak rá, amint békésen aludt egy magasan lévő szabadtéri kiszögellésen, alig néhány lépésre acélhálóval elkerített kifutójától - mondta el újságíróknak Erica Hansen, az Egyesült Államok nyugati részén fekvő, Utah állambeli Hogle Zoo szóvivője, számolt be az MTI.

Zeya akcióbanUtah's Hogle Zoo

 Azt egyelőre nem tudják, az állat hogyan tudott kiszökni a kerítésen.

A Zeya névre keresztelt, ritka amúri leopárdot megtalálása után benyugtatózták - tette hozzá Hansen. A látogatók közül senki sem sérült meg.

Az állatnak nem esett bántódása - hangsúlyozta Nancy Carpenter, az intézmény állat-egészségügyi igazgatóhelyettese. A benyugtatózott Zeya egy méternyit esett egy kipárnázott részre arról a helyről, ahol aludt. Ezt követően egy ketrecben biztonságos helyre vitték.

A vadállat szökéséről szóló jelentések a közösségi médiában nagy izgalmat keltettek, az állatkert látogatói ugyanakkor úgy nyilatkoztak, hogy helyben nyugodtan és rendezetten kezelték a szokatlan helyzetet.

Zeya kalandja néhány nappal azután borzolta fel a kedélyeket, hogy a cincinnati állatkertben lelőttek egy gorillát, miután egy négyéves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba. A főemlős elpusztítása hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek