Zsebi baba-bumm Nyíregyházán

Zsebi baba-bumm Nyíregyházán

Évről-évre minden tavasszal jól megszokott látvány állatparkunkban az erszényből kikandikáló kis kenguru. Idén is szép számmal gyarapodott bennett-kenguru csapatunk, a 11 fős csapatban 6 nősténynek is utódja született - írja közleményében a SóstóZoo.

Fotó: SóstóZoo

Mivel az Ausztrália déli részén és Tasmániában honos állatok kicsinyei alig egy hónapos vemhesség után, igen fejletlenül jönnek a világra - néhány grammosak, csupaszok és vakok, hátsó lábaik és farkuk fejletlen -, így életük első hónapjait a külvilágtól elrejtve, anyjuk meleg erszényében töltik.

Az apróságok kb. 4 hónapos korban dugják ki először fejüket, 5-6 hónaposan már időnként elhagyják a biztonságot nyújtó erszényt, de akár egyéves korukig visszatérnek a biztonságot nyújtó menedékbe.

A nyíregyházi állatparkban a bennett-kenguruk közvetlen szomszédságában az országban egyedülálló módon vörös óriáskenguru csapatot is tartanak, ahol szintén született egy kis állat. A világ legnagyobb erszényeséről van szó, a most 8 hónapos vörös óriáskenguru kölyök pedig már most nagyobb a felnőtt, ám jóval kisebb termetű, bennett-kenguruknál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek