Ilyen lesz az új pécsi állatkert

Május 20-án nyílik meg a nagyközönség előtt a régi létesítmény helyén kialakított új pécsi állatkert. Állatsimogató és madárröpde, majomház, nagymacskaház, ragadozó- és vízilóház, Afrika-kifutó, krokodilház, fókamedence, csimpánzkifutó is épült.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a megnyitón elmondta, hogy az új létesítményt két év alatt, kizárólag európai uniós forrás felhasználásával építették meg a korábbi állatkert Mecsek-oldalban található több mint 3,5 hektáros területén. A műszaki átadás tavaly év végén megtörtént, folyamatosan költöztetik be az állatokat új helyükre.

Így néz ki az új főépület
Galéria: Május 20-án nyit a pécsi állatkert
Fotó: Sóki Tamás / MTI

Az új pécsi állatkertben pumával, perzsa leopárddal, varacskos disznóval, bengáli tigrisekkel, gyűrűsfarkú makikkal, zebra- és szirti cápával, hiúzzal és oroszlánokkal is találkozhatnak majd a látogatók. Érkeznek zebrák, ormányos medvék, egy barnamedve, ragadozó madarak, kaméleonok és fapitonok is - olvasható az MTI-nek eljuttatott írásos összefoglalóban.

Dél-Dunántúl egyetlen állatkertje 1961-ben épült társadalmi munkában. Páva Zsolt indoklása szerint ezért is döntöttek úgy, hogy a felújítás helyett egy teljesen új, a mai kor színvonalán is túlmutató, új állatkertet építek a területen. A beruházás során tágas parkolót építettek, a létesítmény új fogadóközponttal rendelkezik és ökoturisztikai parkot is magában foglal, amelyben bemutatják a Mecsek és környékének állat- és növényvilágát.

Az új állatkerti részen tematikus szekciókat alakítottak ki, így állatsimogató és madárröpde, majomház, nagymacskaház, ragadozó- és vízilóház, Afrika-kifutó, krokodilház, fókamedence, csimpánzkifutó is épült. A korábban a pécsi belvárosban működő akvárium-terrárium is helyet kapott a megújult állatkertben, a fogadóközpont épületében.

A lakókat folyamatosan költöztetik be
Galéria: Május 20-án nyit a pécsi állatkert
Fotó: Sóki Tamás / MTI

Az épület földszintjén az akváriumi rész sokszínű édesvízi és tengeri állatvilága lesz megtekinthető és ott található a fókamedence is. A terráriumot az emeleten alakították ki, ahol rendezvény- és oktatóterem is létesült. A nyitásra külön kedvezményekkel készülnek, a részletekről a megnyitó előtt egy héttel adnak tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek