» Heti Cuki

Felvonulással tiltakoznak a kitiltás ellen a kőbányai kutyások

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kutyasétáltatással egybekötött tiltakozás lesz április 23-án Kőbányán a Óhegy parkban a júniusban életbe lépő rendelet ellen, miszerint a kutyásokat kitiltják a kőbányai parkokból, és büntetik is őket. A jogszabály szerint pórázzal sem lehetne kutyát sétáltatni a kőbányai parkokban.

A civil szervezetek - a KőKutya - Kőbányai Kutyások Érdekvédelmi Civil Társasága és a Felelős Kutyatulajdonosok az Élhető Kőbányáért Civil Társaság - a figyelemfelkeltés mellett azt szeretnénk megmutatni, hogy a parkba járó kutyások felelősen és a békés együttélés alapvető szabályait betartva élik mindennapjaikat, olvasható a Facebookon, az esemény meghívójában.

Fotó: Kőkutya Civil Társaság
Fotó: Kőkutya Civil Társaság

Az önkormányzat rendelete (Közösségi Együttélés Alapvető Szabályaiban a 32/2015. (XII.18.) rendelet, II. fejezetében, Az Állattartás 14.§ -ának (4.) bekezdés alatti pont) szerint júniustól a parkokban nem szabad kutyát sétáltatni, csak a kijelölt útvonalakon és a kutyafuttatókban. Egy tiltólista is van azokról a parkokról, ahová tilos lesz bevenni a négylábúakat. Összesen kilencet soroltak fel, ezek között van egyebek mellett a Gépmadár park, a Szent László tér, az Újhegy park és a Rottenbiller park, írta korábban a hvg.hu.

A rendezvény helyszínén aláírásokat is gyűjtenek, hogy a fent említett jogszabály ne léphessen hatályba, és születhessen végre egy olyan betartható, gyakorlatias és mindenki számára elfogadható rendelet, mely támogatja, segíti a kutyatartók és nem kutyatartók békés egymás mellett élését.

A program 9.30-kor kezdődik, a felvonulásra 10.30 és 12 óra között kerül sor. A szervezők azt kérik, hogy csak a pórázon szépen sétáló, nem agresszív kutyát hozzanak a részvevők.

Mindenkit szeretettel várnak, akár van kutyája, akár nincs, tehát azokat, „akik szeretik a kutyákat, felelős kutyatartónak tartják magukat, vagy csak együtt éreznek a kutyatartók problémáival”.

Közben egyre több a kutyabarát szálláshely és étterem Magyarországon,minden hazai helyjegyköteles vonaton is gond nélkülutazhatunk kutyával (ha boxban szállítjuk), és most már a legális balatoni csobbanás sem probléma a négylábú családtagokkal. A Travelo évről évre összegyűjti a legjobb kutyabarát helyeket, a legutóbbiakat itt találja!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.