» Heti Cuki

Kutyás strand nyílik Fonyódon

| | Nem érkezett még hozzászólás
A kutyatulajdonosok régóta felmerülő igényét kielégítő döntés született Fonyódon egy kutyás strand üzemeltetésére. Balatonboglár lehet a következő helyszín.

A fonyódi képviselő-testület döntését – miszerint területet biztosítanak a vízi rendőrség mögött kutyás strand üzemeltetésére – Hídvégi József polgármester adta hírül Facebook-oldalán, számolt be a turizmus.com a kutyabarat.hu-n megjelent hírre hivatkozva.

„Már tavaly felvettük a kapcsolatot több Balaton parti településsel, azzal a szándékkal, hogy megoldást találjunk egy kutyás strand létrehozására a Balatonnál” – olvasható a kutyabarát helyeket bemutató portálon. „Úgy tűnik, idén végre sikerrel járunk: Fonyód már meg is szavazta, Balatonboglár testülete pedig hamarosan dönt az ügyről, de a polgármester úrral történt személyes találkozónk, illetve helyszínbejárásunk után kedvező híreket kaptunk. Reméljük, hamarosan két balatoni településen is lesz kutyás fürdőzési lehetőség.”

Fotó: donormotoros - Indafotó

A Kutyabarát.hu csapata mindkét önkormányzatnak kidolgozta a kutyás strand kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos javaslatait.

Szerencsére egyre több olyan hely van Magyarországon, ahol a négylábú vendégeket is szívesen látják. Az Év Kutyabarát Helye pályázatot 2014-ben indította a kutyabarát.hu a Travelóval közösen, hagyományteremtő céllal. A pályázat azokat a vállalkozásokat szólította meg, akik felfigyeltek arra, hogy hazánkban is már egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt a vendéglátóhelyek szolgáltatásait igénybe venni, és szívesen is fogadják őket.

2015-ben a legtöbb közönségszavazatot a budapesti éttermek közül a Kuglóf Bisztró kapta, a vidéki vendéglátóhelyek közül a balatonlellei BL Bavaria YachtClub lett a kutyások kedvence, a kávézók között pedig a Budagyöngyében található Semiramis és a mosonmagyaróvári Várkert Kávézó nyerte el a leginkább a szavazók kegyeit.

Szálloda kategóriában az esztergomi Grante Hotel lett az év kutyabarát helye, a Travelo díját pedig a porvai Szépalma Hotel kapta meg. A panziók versenyében megőrizte tavalyi vezető helyét a délegyházi Tavirózsa Kemping.

További kutyabarát helyekért ide kattintson!

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre! 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Stájerország Túl szép, hogy rövid ideig maradjunk. Fedezze fel Ausztria zöld szívét!

szalay3 új galériát hozott létre
Magyarország, Nagybörzsöny, SzG3
8 órája
Laczko új galériát hozott létre
Hall in Tirol
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Alpesi riviera (Svájc)
11 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Országos kéktúra 31. nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.