2200 kilométeren át egy kamionon utazva érkezett haza egy zsiráf

Több mint 24 órát és 2200 kilométert utazott egy kamionra erősített speciális szállítóketrecben egy zsiráf Ausztráliában, hogy hazaérkezzen abba az állatkertbe, ahol annak idején világra jött.

 

Fotó: Perth Zoo / Facebook

 A 4,4 méter magas Asali nevű nőstény helyi idő szerint péntek reggel érkezett meg a dél-ausztráliai monartói állatkertbe, amely Ausztrália legnagyobb zsiráfcsordájának ad otthont. A nyolcéves zsiráf az elmúlt években a nyugat-ausztrál perthi állatkertben élt. "Valószínűleg a valaha volt legnagyobb zsiráfketrecben érkezett haza. Barátságosnak és nyugodtan tűnik, a zsiráfok jól bírják az utazást; a legnehezebb rész az, amikor be kell őket terelni a ketrecbe az induláskor" - mondta Mark Mills, a monartói állatkert gondozója.

Fotó: Perth Zoo / Facebook

 A perthi állatkert munkatársai az elmúlt hat hónapban arra tanítgatták Asalit, hogyan sétáljon ki- és be a szállítóketrecéből, hogy felkészítsék az útra, amely során egy tolóablakon keresztül gyönyörködhetett egyebek közt a dél-ausztráliai Nullarbor-síkságban. "Remélhetőleg valamennyire emlékezni fog azokra állatokra, amelyekkel évekkel ezelőtt találkozott itt" - mondta Mills. Asali a következő négy hetet karanténban tölti, mielőtt csatlakozna az állatkert hét másik nőstény zsiráfjához.

A monartói állatkertben 37 zsiráfborjú született 1995 óta, ezzel a térség egyik legsikeresebb tenyésztési programjával dicsekedhet. A vadon élő zsiráfok száma 40 százalékkal csökkent a legutóbbi évtizedben - írja az MTI.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Nézzen zsiráfokat a hosszúnyakúak világnapján! - 2017.06.21.
Kedvenc zsiráfos híreinkből szemléztünk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek