Nem fogja kitalálni, mi lett a fókabébi neve

Ezerötszáz, a vendégek által javasolt név közül választottak a Nyíregyházi Állatkert trénerei.

1 hónapos lett a Nyíregyházi Állatpark fókabébije, így a trénerek nevet választottak neki a látogatók által javasolt több mint 1500 név közül, írta az állatkert mai közleményében. A gondozók előnyben részesítették a B betűvel kezdődőeket, hiszen a kis állat anyja a Böbe, apja pedig a Beni névre hallgat, így végül az egyik fagyos szent nevére, a Bonifácra esett a választás.

Fotó: Sóstó Zoo

 A fókaborjú 2015. 07.16-án született 10.5 hónapnyi vemhesség után, és a születését a közönség is láthatta, hiszen a vízparton zajlott le a nem mindennapi esemény.

A kis állat születése után fél órával már vígan lubickolt a vízben anyjával és 4 éves nővérével, Barackkal.

Fotó: Sóstó Zoo

 A fókamama 10 és fél hónapnyi vemhesség után hozta világra a kicsit, és az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli. Bár a fókák sok mindenben alkalmazkodtak a vízi életmódhoz - hiszen testük áramvonalas, orrnyílásaik zárhatók, végtagjaik pedig úszókká módosultak -, elléskor mégis a partra kell jönniük.

Bonifác jelenleg is családjával él a nagy medencében, és bár még gondozói nem tréningeznek vele, már anyját követve figyeli az okítást. 1 hónap múlva már elkezdi a játékos fókasulit és remélhetőleg jövőre már ő is részt vesz a bemutatóban.

A Bonifác nevet 5 vendég javasolta.

A Nyíregyházi Állatparkban igaz baby boom volt az idén, a legfiatalabb lakókról itt talál fotókat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek