A majom ellopta a pénztárcát, majd szétszórta a pénzt a koldusok között

A majom ellopta a pénztárcát, majd szétszórta a pénzt a koldusok között.

Váratlanul több tízezer rúpia hullott egy indiai templom látogatóinak és koldusainak a nyakába. A pénzt egy majom szórta a magasból a hívőkre - írja a The Times of India című indiai napilap.

Az állat előzőleg elcsente egy nő tárcáját, amelynek tartalmát Vrindavan város egy templomának párkányán ülve zúdította az emberekre, a kiszórt pénz nagyjából 650 ezer forint értékű volt. Az égből hulló bankók láttán hirtelen rengetegen csődültek össze, hogy felmarkoljanak maguknak valamennyit. A tárca tulajdonosának az eredeti összeg töredékét sikerült visszaszereznie.

A majmok nemcsak Vrindavanban, hanem az ország többi hindu templomában is csintalankodnak. Mivel egyik istenük, Hanumán majom alakját vette fel, a hívők gyakran adogatnak eledelt az emberszabásúaknak.

Kolléganőnknek két évvel ezelőtt Malajziában gyűlt meg a baja a majmokkal, amikor a Kuala Lumpurtól 13 kilométerre található Batu-barlanghoz látogatott el: "Ez az egyik legnépszerűbb hindu szentély Indián kívül. Magát a szentélyt egy hatalmas mészkőbarlang rejti, amihez 272 lépcsőfokot megmászva juthatunk fel. A lépcső tövében egy 42,7 méter magas hindu istenségszobor fogad, a lépcsőkön pedig igencsak vad majmok garázdálkodnak. Figyeljünk oda a fényképezőgépünkre és az italos palackunkra, ételt pedig semmiképp ne vigyünk magunkkal, nehogy túlzott figyelemmel tüntessenek ki minket a kis gonosztevők." Maláj kalandozásait Kuala Lumpurtól Langkawi-ig, a sasok és az olcsó alkohol szigetéig itt találja. Egy másik kolléganőnk történetét, akit pedig Thaiföldön harapott meg egy majom, ahol betanított makákókkal szüretelik a kókuszt, ezen az oldalon olvashatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek