Mától látogatható a Lepkekert

Mától látogatható a Lepkekert

Péntektől látogatható a Lepkekert a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol 23 trópusi lepkefaj ötszáznál is több egyedét láthatják a látogatók. A lepkék mellett ugyanitt több színpompás orchideát és broméliát is meg lehet csodálni - olvasható az állatkert közleményében.

Fotó: Bagosi Zoltán / Zoobudapest.com

 Június 5-én pénteken kezdte meg idei szezonját a Lepkekert, a Pálmaház mögött, 260 négyzetméteres alapterületen. A bemutatott fajok mindegyike Közép-Amerikában őshonos. A nyár folyamán újabb lepkefajok bemutatását is tervezik, így a szezon végéig várhatóan ötvennél is több faj kerül bemutatásra. Nyár derekán az újvilági fajok mellett lesznek délkelet-ázsiai lepkék is.

A Lepkekert lényegében egy fényáteresztő oldalfalú építményben kialakított mediterrán liget, amelynek 1200 köbméternyi légterében kedvük szerint repkedhetnek a lepkék. A kertben kialakított sétányon haladva a közönség szabadon sétálhat a lepkék között. Természetesen a lepkekerti látogatás során a „mindent a szemnek, semmit a kéznek" elve érvényesül, hiszen a törékeny állatokat megfogni, megérinteni nem szabad. Erre a nyitva tartás teljes ideje alatt állatkerti munkatársak felügyelnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek