Meg kell válnia tigriseitől a híres thai buddhista templomnak

Meg kell válnia tigriseitől a híres thai buddhista templomnak

Az állatvédők folyamatos tiltakozása miatt hatósági rendeletre meg kell válnia ragadozóitól Thaiföld híres tigristemplomának. A buddhista szerzeteseket arra kötelezték, hogy állatkerteknek és vadasparkoknak adják a templomban élő 147 tigrist – írja az MTI.

A templom őrzőjeFotó: Andy / flickr

 A turisták körében közkedvelt Luangta Maha Bua templomban eddig engedély nélkül tartották az állatokat. Az állatvédők ráadásul azzal vádolják a szerzeteseket, hogy veszélyeztetett állatokkal kereskednek és "mértéktelen" tenyésztést végeznek. A hatóságok februárban átvizsgálták a templom területét és arra utaló jeleket is találtak, hogy a templom vezető szerzetese védelem alatt álló paradicsommadarakat vásárolt magánállatkertje számára

Fiatal tigris a buddhisták közöttFotó: Mark Fischer / flickr

 A Bangkoktól 120 kilométerre nyugatra, Kancsanaburiban lévő buddhista templom igazi turistaattrakciónak számít, ahol a látogatók közel kerülhetnek a tigrisekhez és fotózkodhatnak velük. A templom vezetősége szerint valójában csupán állatvédő programot folytatnak, amelynek keretében az állatokat arra készítik fel, hogy később szabadon engedjék őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek