Frizbikutyák vetélkedtek a Városligetben

Távolugrásban, frizbielkapásban és labdázásban versenyeztek egymással a hétvégén a kutyák. A városligeti kutyasportmajálison rendezték a nemzetközi kutyafrizbi-bajnokságot és a flyball versenyt is.

A nemzetközi világbajnoki kvalifikációs versenyen szabadstílusú és távolsági futamokban mérték össze tudásukat a versenyzők, írja az MTI. A szabadstílusú (freestyle) futamokban a versenyzők meghatározott idő alatt, egyszerre több frizbit használva, zenére adnak elő koreografált atletikus műsort. Ezt a kűrt általában négy bíró pontozza, többnyire a dobó ügyességét, a kutya atletikusságát, az előadásmódot, kettejük összhangját és az elkapások sikerességét értékelik.

A távolsági futamban a versenyzőknek a megadott időn belül minél több pont gyűjtése a feladatuk, pontokat az elkapott dobásokért kaphatnak. A verseny egy-másfél percig tart, ezalatt kell a kutyának minél többször visszahoznia a korongot - olvashatók a szabályok a Magyar Frizbi Szövetség honlapján.

A horvát Ales Horvat és Jo
Galéria: Kutyasportmajális Budapesten (17 kép)
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 A versenyen 6 országból 80 nevezés érkezett a távolsági és szabadstílus futamokra, az eredményhirdetésnél pedig több magyar induló is állhatott a dobogón, és kvalifikálthatott az amerikai világbajnokságra. Páros versenyben Tárczy Mariann és Fodor István bizonyultak a legjobbnak, egyéniben kvalifikált még Mézes Dorka Tyra nevű kutyájával és Kovács Andrea Mollyval. A távolsági versenyen Pelle Balázs végzett másodikként. A bírók az Egyesült Államokból, Olaszországból és Németországból érkeztek.

Otthonosan mozog a vízben
Galéria: Kutyasportmajális Budapesten (17 kép)
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 A majálison a gyorsaságról és pontosságról szóló kutyás sport, a flyball kedvelői is részt vesznek. Itt a kutyák dolga, hogy négy akadály átugrása után elvegyék a labdát egy adagolóból és ugyanazon az úton vissza is fussanak vele. Az akadályok a kutyák méretéhez vannak igazítva, a pálya hossza pedig 15,5 méter. A feladat időre zajlik, a cél, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a feladatot hiba nélkül.

Környei Rudolf Maya nevű kutyájával
Galéria: Kutyasportmajális Budapesten (17 kép)
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 Bárki kipróbálhatta a Dog Diving medencét is, amelybe a bedobott játék vagy frizbi után ugorhattak az ebek. A győztes az a kutya, aki a legmesszebbre ugrik.

Dog diving: most ugrik a kutya a vízbe
Galéria: Kutyasportmajális Budapesten (17 kép)
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek