Kengurucunami Nyíregyházán

Kengurucunami Nyíregyházán.

Szép számmal gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark Bennett-kenguru családja, a 15 fős csapatban 9 nősténynek is született utódja. 

Kengurumama a kengurubébivel Galéria: Zsebibabák minden mennyiségbenFotó: Nyíregyházi Állatpark

Az Ausztrália déli részén és Tasmániában őshonos Bennett-kenguruk (Macropus rufogriseus) kicsinyei egy hónapos vemhesség után, igen fejletlenül jönnek a világra. Születés után az embrionális állapotú apróságok kb. 1 grammosak, csupaszok, vakok, hátsó lábaik és farkuk fejletlen. Viszonylag erős mellső végtagjaik segítségével másznak be anyjuk erszényébe s életük első hónapjait ott töltik.

4 hónapos korban dugják ki először a fejüket, s 5 hónaposan már időnként kimerészkednek az erszényből.

A Nyíregyházi Állatparkban született kölykök télen látták meg a napvilágot, így már folyamatosan kitekingetnek, s a legidősebbek már olykor el is hagyják a biztonságot nyújtó menedéket.

Szelíd madarak Galéria: Zsebibabák minden mennyiségbenFotó: Nyíregyházi Állatpark

Az állatkert látogatói minden nap megleshetik, hogyan tréningezik az itt élő papagájokat. A papagájbemutatók legnagyobb kedvencei a nagy testű arák. Ügyességükkel és impozáns megjelenésükkel világszerte a papagájshow-k legnagyobb sztárjai. A Nyíregyházi Állatpark madarait folyamatosan tanítják, s a vendégek betekinthetnek a kulisszák mögé is, hiszen a tréningek nyilvánosak.

A kétféle arapapagáj játékos bemutatója mellett szabadon röpítést is láthat a nagyérdemű. Nyenyó, a park csupaszszemű kakaduja a résztvevők feje fölött repül el, s még az elveszett kulcsot is visszaviszi trénerének.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek