» Cucc

Hol tökéletes az időjárás a nyaraláshoz? Ez a térkép megmutatja

| | Nem érkezett még hozzászólás

Miután megszületett a döntés, hogy elutazzon a kiszemelt városba vagy tengerpartra, az első kérdés, amit feltesz a Google-nek, biztosan az, hogy mikor a legjobb odalátogatni, vagy hogy milyen idő lesz, amikor megérkezik. Nos, nem kell tovább kínlódnia a keresőtől kapott több száz találat végigböngészésével, ahol amúgy is csak száraz statisztikákat talál. Egy Ryan Whitacker nevű digitális adatguru olyan oldalt hozott létre, ahol azonnal megtudhatjuk, ami a legjobban érdekel – írja a Condé Nast Traveler.

A döntéshozatalt nagyban megkönnyítő térképen a fejlesztő tíz éven át szerkesztette. Több mint tízezer időjárási állomás adatait használta fel, és harmincöt millió adatsort dolgozott össze ahhoz, hogy kényelmesebb legyen az életünk. 

Így néz ki a térkép egy adott beállítás mellett. Zoomolhatunk, és rákattinthatunk az egyes pontokra, hogy megtudjuk, pontosan hol vannak
Így néz ki a térkép egy adott beállítás mellett. Zoomolhatunk, és rákattinthatunk az egyes pontokra, hogy megtudjuk, pontosan hol vannakFotó: Ryan Whitacker / decisiondata.org

A legjobb, ha úgy állunk neki a keresésnek, ha nincs meghatározott célpontunk. A honlapon beírjuk a dátumot, amikor utazni szeretnénk, és az időjárási tartományban megadjuk azt, hogy mit találnánk kellemesnek: például huszonkét fokot és napsütést. A térképen felbukkanó rózsaszín pöttyök mutatják, hogy az adott időben hol számíthatunk ilyen időjárásra. 

Mint Whitacker rámutatott: a térkép közel sem tökéletes, mert nem minden időjárási állomás biztosít például adatokat az esőmennyiségről Észak-Amerikán és Európán kívül. Ehhez kapcsolódóan a páratartalom alapján sem állíthatunk be keresést. De azért a rendszer épp elég pontos: megtudhatjuk például, hogy a jövő héten Dubajban huszonnégy fok körüli átlaghőmérséklet és száraz idő mellett nézhetjük, hogyan aranyozzák a Dubaj Keretet, ha esetleg elegünk van már a magyar tavaszból.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.