» Cucc

Ékszereket ihletett Izland Kék Lagúnája

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Raus Reykjavík ékszerház Izland népszerű látványosságával, a Kék Lagúnával együttműködve tervezett és készített egy új ékszercsaládot – írja az Iceland Monitor. 

Az ezüstből, illetve fehér- és sárga aranyból összeállított nyakláncok, fülbevalók, karkötők és gyűrűk az EINN/One kollekció néven kerülnek piacra. A Raus Reykjavík 2016-ban alakult, a Raus betűszóval azokról az ötvösökről és ékszerészekről emlékezik meg, akik a természetből és Izland történelméből merítettek ihletet. 

A Kék Lagúna gyógyhatását adó szilícium volt az, aminek mikroszkopikus másával az ékszereket díszítették. A vezető ékszerész szerint céljuk az volt, hogy a szilíciumot magunknál hordva mindig emlékezzünk arra, hogy a szépség belülről fakad.

A Travelo a Kék Lagúnában

Az elmúlt tíz évben kétszer is megfordultunk Izland rengeteg attrakciója közül az egyikben, a Blue Lagoonban, azaz a Kék Lagúnában. A Blue Lagoon nem egy szó szoros értelemben vett természeti kincs, mivel 1976-ban egy geotermikus hőerőmű melléktermékeként jött létre, ez a tény semmit sem vesz le értékéből.

A belépőjegy nem olcsó, de ha valamiért érdemes kiadni kicsit többet, mint amit a büdzsénk bír, akkor ez az élmény az. Fantasztikus türkizkék víz, melynek az iszapja fehér, és ha az ember magára keni, hihetetlen jót tesz vele bőrének - úgy tartják, elmulasztja például a pikkelysömört és az ekcémát. Mindez egy egészen elképesztő környezetben, lávamezők- és falak között a szabad ég alatt; háttérben a hőerőmű gőzt pöfékelő, misztikus kéményei. Felejthetetlen élmény.

Izland nem csak a Kék Lagúnáról szól

Izland természeti kincsei olyan népszerűek, hogy a kormány azt fontolgatja, adóval szorítja kissé vissza a turisták áradatát. A Travelo véleménye az, hogy a sziget így is megéri majd a látogatást. 

A világ első parlamentjének otthont adó Izland egy világörökségi helyszínnel is csalogat. A Lonely Planet 2016-ban a világ tíz legjobb régiója közé sorolta Izlandot, ahol különleges vízesések, vikingek és sagák nyomába eredhetünk, de még a túró rudi távoli rokonát is megtaláljuk. Extrém kalandokat kínál a sziget északi csücske, Vestfirdir, ahol biztosan nem kell tömegekkel osztoznunk Izland szépségein.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.