» Cucc

Ékszereket ihletett Izland Kék Lagúnája

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Raus Reykjavík ékszerház Izland népszerű látványosságával, a Kék Lagúnával együttműködve tervezett és készített egy új ékszercsaládot – írja az Iceland Monitor. 

Az ezüstből, illetve fehér- és sárga aranyból összeállított nyakláncok, fülbevalók, karkötők és gyűrűk az EINN/One kollekció néven kerülnek piacra. A Raus Reykjavík 2016-ban alakult, a Raus betűszóval azokról az ötvösökről és ékszerészekről emlékezik meg, akik a természetből és Izland történelméből merítettek ihletet. 

A Kék Lagúna gyógyhatását adó szilícium volt az, aminek mikroszkopikus másával az ékszereket díszítették. A vezető ékszerész szerint céljuk az volt, hogy a szilíciumot magunknál hordva mindig emlékezzünk arra, hogy a szépség belülről fakad.

A Travelo a Kék Lagúnában

Az elmúlt tíz évben kétszer is megfordultunk Izland rengeteg attrakciója közül az egyikben, a Blue Lagoonban, azaz a Kék Lagúnában. A Blue Lagoon nem egy szó szoros értelemben vett természeti kincs, mivel 1976-ban egy geotermikus hőerőmű melléktermékeként jött létre, ez a tény semmit sem vesz le értékéből.

A belépőjegy nem olcsó, de ha valamiért érdemes kiadni kicsit többet, mint amit a büdzsénk bír, akkor ez az élmény az. Fantasztikus türkizkék víz, melynek az iszapja fehér, és ha az ember magára keni, hihetetlen jót tesz vele bőrének - úgy tartják, elmulasztja például a pikkelysömört és az ekcémát. Mindez egy egészen elképesztő környezetben, lávamezők- és falak között a szabad ég alatt; háttérben a hőerőmű gőzt pöfékelő, misztikus kéményei. Felejthetetlen élmény.

Izland nem csak a Kék Lagúnáról szól

Izland természeti kincsei olyan népszerűek, hogy a kormány azt fontolgatja, adóval szorítja kissé vissza a turisták áradatát. A Travelo véleménye az, hogy a sziget így is megéri majd a látogatást. 

A világ első parlamentjének otthont adó Izland egy világörökségi helyszínnel is csalogat. A Lonely Planet 2016-ban a világ tíz legjobb régiója közé sorolta Izlandot, ahol különleges vízesések, vikingek és sagák nyomába eredhetünk, de még a túró rudi távoli rokonát is megtaláljuk. Extrém kalandokat kínál a sziget északi csücske, Vestfirdir, ahol biztosan nem kell tömegekkel osztoznunk Izland szépségein.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Orosházi nyár 2017 Május és augusztus között majd minden hétvégén izgalmas programokkal várunk Gyopároson!

rallymax élménybeszámolót írt
Csenge és Attila két keréken 29. nap
19 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 29. nap
19 órája
dorav új galériát hozott létre
Velencei karnevál 2016
2 napja
dorav élménybeszámolót írt
Velencei karnevál 2016
2 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.