Pillepalackból készült plédet kapnak az Emirates utasai

Újrahasznosított műanyag palackokból készült plédekkel takaróznak az utasok az Emirates hosszútávú járatainak Economy osztályán.

  

Fotó: Emirates

Egy ecoTHREAD takaróhoz összesen 28 darab újrahasznosított műanyag palack szükséges, amelyeket darabokra szednek, polár fonalat készítenek belőlük, a fonalakból pedig puha takarókat. A környezetbarát plédeket az Emirates a világ vezető fedélzeti termékspecialistájával, a Buzz-zal együttműködve tervezte. 2019 végére a plédekkel összesen 88 millió műanyag palack hasznosítható újra, ez a mennyiség 44 darab A380-as repülőgép súlyával egyenlő.

A légitársaság fedélzeti zöld programja keretében, ahol lehetséges, az alumínium dobozokat, műanyag- és üveg palackokat, valamint a nem szennyezett papírtermékeket, így az újságokat, magazinokat és kartondobozokat is újrahasznosítja. Az újrahasznosított polietilén-tereftalát (PET) használatával a gyártási folyamat károsanyag kibocsátása is csökken 70 százalékkal - olvasható a légitársaság közleményében.

 

Fotó: Emirates

Az ökoplédekkel együtt most már mindhárom osztályon megújult a takarókínálat: a légitársaság a First osztályon báránybőr-utánzat plédeket, a Business osztályon pedig puha paplanokat ad utasainak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek