Mobiltelefon-automatákra cserélik a telefonfülkéket a bécsi aluljárókban

Hat bécsi metróállomáson a hagyományos telefonfülkéket már le is cserélték mobiltelefon-automatákra, amelyekből az okostelefonok mellett különböző tartozékokat lehet majd megszerezni.

Fotó: Eurocomm-PR

A metróaluljáróban található mobiltelefon-automaták pontosan úgy néznek ki, mint a hagyományos ital- vagy snackautomaták, csak ezekben csoki és kóla helyett külső akkumulátor, szelfibot és fülhallgatók sorakoznak. A kínálatban kártyafüggetlen Samsung és Nokia okostelefonok is találhatók, ezekért harminc eurót kell bedobni. Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában elérhetők. A leggyorsabban a külső akkumulátorok, a szelfibotok és a turisták körében népszerű konnektor-átalakító adapterek fogynak ki belőlük.

Egyelőre hat helyszínen, a Volkstheater, a Zieglergasse, a Neubaugasse, a Landstraße, a Stephansplatz és a Schwedenplatz metrómegállóknál találhatók ilyen automaták, de az ötletgazda MobiNil cég további harmincat szeretne telepíteni belőlük 2017 során. Az automatákat egyébként a hagyományos telefonfülkék helyére építik be, mivel azokat már alig használta valaki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek