» Cucc

Saját homokos strandja van a legújabb luxusjachtnak

| | Nem érkezett még hozzászólás
Legalábbis papíron, a tervrajzokon. A jövő megajachtján a feszített víztükrű medence és a helikopter-leszállópálya alap, de a vízbe nyúló homokos plázs azért mégiscsak túlzás.

A Hareide Desing norvég tervezőcég bemutatta a jövő legmenőbb luxusjachtjának terveit, amit a tekintélyes hosszméretéről 108M-nek nevezett el. A hajót egy hatalmas faltól-falig érő ablakokkal szegélyezett szalonnal és a végében egy homokkal feltöltött strandrészleggel is felszerelték, hogy utasai a nap 24 órájában a plázs hangulatát idézve egy kis úszó szigeten strandolhassanak - írja a Digital Trends.

Az M108 azonban nem csak ebben tér el a klasszikus, hasonló kategóriás megajachtoktól. Sokkal inkább hasonlít egy minden eddiginél felszereltebb úszó luxus hotelre, amelynek szobáiról ugyan nem sokat árul el a tervező cég, de hat különböző alapterületű szintjét a vízre nyíló páratlan kilátás és a pazar fényűzés vezérfonala mentén rendezte be. Így találunk az egyik emeleten fedett nyugiszobát, a másikon egy húszméteres hosszúságú feszített víztükrű medencét, a tetőtéren pedig napozóágyakat egy külön épített kertben. A tervezők persze az igazi beach-hangulatot a hajó végében egy vízbe nyúló lejtős megoldással igyekeznek megvalósítani, ahol a strandolók lábát a hullámok mossák.

A hatalmas étterem alatti szintre egy külön mini-koncertekre alkalmas termet alakítottak ki, és persze helikopter-leszállópontot is létrehoztak, ezzel is megkönnyítve a közeli partszakaszokról, repterekről érkező vendégek utazását. A hajót 300 négyzetméternyi napelem-panellel látták el, amely alacsony sebesség mellet haladva képes akár a dízel motort is helyettesíteni. Ha mindezen paramétereket összeadjuk értékben, majd párhuzamba állítjuk a megtérülés és a felmerülő igények realitásával, akkor persze nem csodálkozunk azon, hogy a Hareide Design még javában keresi azt a beruházót, akinek megéri ezt a luxus megajachtot legyártani.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.