» Cucc

Messzire utazik? Nem is gondolná mi az, ami nagyon fog hiányozni

| | Nem érkezett még hozzászólás

Néha iszonyúan sokat számítanak a kis dolgok utazás közben, és pont a legjelentéktelenebbnek gondolt tárgyak hiánya tud a legjobban fájni. Felejtette már otthon a zoknijait túrázós hétvégére utazva, vagy csapott már a homlokára tengerparti szállására megérkezve, hogy otthon a kapkodás közepette végül mégsem tette be a fürdőruháját? Na ugye.

Az átalakító pedig pont egy olyan cucc, ami nagyon gyakran megy ki a fejünkből, általában akkor ugrik be, hogy hozni kellett volna ilyesmit, amikor már ott toporgunk a konnektornál, kétségbeesetten. Most egy brit cég összeállított egy infografikát, hova milyen átalakítót vigyen, hogy semmije ne merüljön le útközben – számol be róla a Mentalfloss.com

A hiánypótló infografikáról megtudhatjuk, hogy szerencsére a legtöbb országban kerek dugaljjal találkozhatunk, de amúgy meglepő, mennyi változata van a konnektoroknak. Összeszedték az összes típust és megtudhatjuk azt is, milyen fajtájú átalakítóra lesz szükségünk az adott országban. A legjobb, hogy az átfedések is benne vannak, például, hogy Olaszországban hiába három lukú a konnektor, simán működik a mi kétágú villánkkal is

Hiányzik viszont egy elég fontos információ: a hálózati feszültség. Ennek mindenképpen nézzen utána utazás előtt, mert például az Amerikai kontinens nagy részén 100-120 V közötti a hálózati feszültség, tehát nem csak adapterre, hanem feszültség-átalakítóra is szükség van.

A világ konnektorai
A világ konnektoraiFotó: citybaseapartments.com

Segítségképpen itt van egy pár típus, amit itthon vehetünk. Itt van például ez a kategóriájában aránylag drága jószág, 1390 forintba kerül, viszont a világ 150 országában használható, így nagy utazóknak egyszerűsíti az életét. Olcsóbban, 490 forintért vehetjük meg például ezt a darabot, viszont ez csak az Egyesült Királyság konnektoraihoz készült. Vehetünk szettet is 1990 forintért, amiben négy darab csatlakozó van négy területre: európai, ázsiai, amerikai és angliai csatlakozók.

A feszültségátalakítók pedig olyan 12000 forint körül kezdődnek, itt van például ez. Mi véletlenszerűen válogattunk, de ha önnek van biztos tippje, melyik a legjobb, legmegbízhatóbb készülék, vagy olyan, ami valami miatt bevált vagy nem vált be, írja meg nekünk kommentben!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.