Farmergatyát kaptak a MÁV-tól a masiniszták

Farmergatyát kaptak a MÁV-tól a masiniszták

"Megkezdődött a farmerdzsekik, farmernadrágok és térdnadrágok kiosztása a MÁV-START mozdonyvezetői számára. A kollekció része a vasúttársaság azon arculati változtatásainak, amelyek keretében a vasutasok ruházata is megújul. A korábbi szolgálati öltözéket a kor követelményeinek megfelelő, kényelmes, külső megjelenését tekintve is előnyösebb egyen-formaruházat váltja" – írja közleményében a vasúttársaság.

 

Fotó: MAV Zrt / Máv-Start Zrt

A farmer mellett az új ruházat egyéb darabjai gyapjúszövetből, korszerű lélegző anyagokból készülnek. A férfiak zakót és nadrágot, szövetmellényt, rövid és hosszú ujjú inget, a nők nadrágot, szoknyát, rövid és hosszú ujjú blúzt kapnak, munkakörüktől függően.

A fentiek mellett esőköpenyt és télikabátokat is osztanak – előbbit már most, utóbbit szeptembertől. Kendő, nyakkendő és póló teszi teljessé az összeállítást, mindezek kiosztása ugyancsak megkezdődött már.

Az új darabokat elsősorban az utasokkal közvetlen kapcsolatba kerülő jegyvizsgálók, pénztárosok és mozdonyvezetők, motorvonat-vezetők viselik, de a beszerzés érinti például a forgalmi szolgálattevő, váltókezelő, térfőnök, ügyeletes tiszt munkakörben dolgozó munkavállalókat is.

A MÁV-START az érdekképviseletek bevonásával döntött a ruházat megújításáról, hogy a vasutasoknak kényelmesebb, mutatósabb megjelenést biztosítson. A munkavállalók állítólag elégedettek az új ruhákkal, és a minőségre sem érkezett még panasz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek