» Cucc

Magyar találmány vet véget a strandos lopásoknak

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egy magyar kisvállalkozás szerint egy tojás alakú mobil széf lehet a megoldás a strandos lopásokra. A Beachegghez egy karkötő és egy mobil applikáció is tartozik, előbbi rezegve riaszt, utóbbi pedig mutatja, merre viszik a lopott tojásunkat.

Sokaknak ismerős érzés strandoláskor azon aggódni, nehogy ellopják a parton hagyott értéküket, ám vízbe menetkor mégiscsak egyetlen - a cuccukat letakaró -  törölközőtől várják a védelmet. Pedig, ha nem felváltva és a parton egy ügyeletes őrszemet hagyva mennek úszni, ez könnyen megtörténhet. Egy magyar startup cég mindezen addig gondolkodott, amíg megtalálta a megoldást a strandos lopások elkerülésére egy IoT (internet of things), vagyis egy internet-alapú design tárgy formájában. 

Fotó: Beachegg Facebook

Ha béreljük, a biztonsági őrt riasztják

A Kütyü Magazin szerint a tervezők a Beachegg nevű széfet a strand és a hotel üzemeltető cégek között szeretnék teríteni, amelyektől a strandolók kiegészítő biztonsági szolgáltatásként bérelhetik majd körülbelül egy sör áráért

A tojás bérlésekor a recepciós lefotózza a széfet bérlőt, feltölti adatait a Beachegg okostelefonos alkalmazás felületére, és ad mellé egy vízálló karkötőt, amely egyetlen érintéssel nyitja és zárja azt. A tojásba mozgásérzékelő szenzorokat, egy mobiltelefonokból ismert SIM kártyát és egy GPS vevőt szereltek.

Ha a tojást megmozdítják - és nem karkötővel érnek hozzá -, a készülék sípolni kezd és a SIM kártya segítségével jelzést küld az alkalmazásnak és a szervernek. Mindeközben a GPS vevő a műholdak alapján beazonosítja a tojásszéf koordinátáit, ami a szálloda biztonsági őrének telefonján is megjelenik és tárolódik, így lopás esetén pontosan látja, hogy merre haladnak a lopott tojással.

Fotó: Beachegg Facebook

Ha megvesszük, a mi karkötőnk kezd rezegni

Ha viszont saját Beacheggünk van, és azt valaki megmozdítja, akkor a biztonsági őr helyett mi kapunk a telefonunkra értesítést. És itt jön a karkötő másik fontos tulajdonsága: ha a mobilunkat is gondosan a tojásba zártuk, akkor a karkötőnk figyelmeztet a lopásveszélyre. A karkötő és a tojás ugyanis Bluetoothon keresztül kommunikál egymással, aminek a hatótávolsága körülbelül 250 méter. Ha ezen belül történik valami a tojással, akkor a karkötőnk rezegni kezd. Ám akkor sincs minden veszve, ha ezen a körön kívül vagyunk, a riasztó beindulására sem figyeltünk fel, és még a tolvaj is elfut a sípoló tojásunkkal. A Beachegg applikáción keresztül ugyanis bármely telefonon végig követhetjük a lopott tojás útvonalát, miközben értesítjük a rendőrséget.

A hordozható magyar találmányról bővebben itt olvashatnak.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Magyar találmány fűti és hűti az okosnyaralókat - 2016.04.19.
Magyarországon tervezték azt a készüléket, amivel távolról is beállíthatjuk a hétvégi házunk fűtését vagy klimatizálását, és mindössze egy SIM-kártya kell hozzá.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.