» Cucc

Itt a túrázók újabb okoseszköze: a felfújható, hordozható sütő

| | Nem érkezett még hozzászólás
Gondolt már arra, milyen jól jönne túrázás közben egy felfújhatós (!) barbecue sütő, ami 15 perc alatt süti szaftosra a húst, elfér a hátizsákban, és természetesen napenergiával működik? Na, ugye, hogy nem. Pedig mások már tovább is gondolták.

Megvan még a rezsó emléke a velencei-tavi vagy a balatoni bungalós önellátó nyaralásról? Amikor a 20 centi átmérőjű izzó platnin még töltött káposztát is főzhettünk volna, ha bírtuk volna kivárni a végeredményt. Ma már más idők járnak. A 220-at napelemmel váltották ki, a nehéz vasszerkezeteket pillekönnyű megoldások helyettesítik, miközben minden kortárs tervezőt alkotás közben a környezetvédelem, a megújuló energiaforrások és a természete védelme hajtja. Nagyjából ezen elvek mentén született meg a bakancsos túrázók legújabb okoseszköze is.

Az eszköz nagy előnye, hogy mivel nyílt lángot nem használunk, így a grillezéshez, forraláshoz vagy a sült húsok sütögetéséhez nem kell fát gyűjtögetni az erdőben a tűzrakáshoz. Ami azért mindenkinek jó, és még az erdő szelleme is örül. Ráadásul a hátizsákunkba is könnyen belefér: súlya alig három kiló, és nagyjából úgy kell elképzelni, mint az önbizalmunkra építő, 3 másodperc alatt felállítható színes strandsátrakat. (Ha nincs elég bátorságunk kellő erővel, meghatározott időben nyolcas alakra meghajlítani a sátorvázat annak bizonyos pontjain, akkor lehet bármilyen egyszerűnek látszó a képregényként mellé tálalt használati útmutató, megette a fene az egészet.) Na, de ez egy kicsit most más. 

Itt csak a tányért kell ügyesen kihajtogatni, az egész mobilsütőt összesen három perc alatt lehet felállítani. Ha pedig minden tartozékát kicsomagoltuk, elég csak felpumpálni a napelemként funkcionáló tükörfelületű tányért, máris érkeznek rá a fotonok, hogy aztán hőenergiává alakuljanak át, és öt perc alatt 260°C-ra melegítsék fel az elé tett lábost. Az ember így aztán gyakorlatilag bárhol, de tényleg bárhol, ahol épp rájön a sütögethetnék, negyed óra alatt ízletes, szaftos lakomát csaphat. Forralhat, főzhet, süthet bármit, strandon, erdőben, útszélen. És hogy az élmény egyből kollektív lehessen, a napelemként szolgáló tükörtányér hátsó részére még egy USB-kimenetet is applikáltak, amin a mobilunkat, laptopunkat, fényképezőgépünket is feltölthetjük. Mindeközben az ötletgazdák azon is dolgoznak már, hogyan tudnának a parabola antennaként funkcionáló tányérjával műholdas kommunikációs kapcsolatot is létesíteni. Most, mondják meg őszintén, kell ennél több?  

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.