A világon egyedülálló hangszert láthat a Duna Palotában

Az idei milánói világkiállításon bemutatott olasz-magyar hegedűkiállítás több hangszerrel és kiállítóval kibővített változatát láthatja a közönség szeptember 20-ig Budapesten, a Duna Palotában.

A fővárosi kiállítás a magyar és olasz hangszerek és hangszerkészítők bemutatása mellett fel kívánja hívni a szakma figyelmét a mai magyar hangszerkészítők munkáinak színvonalára is, írja az MTI.

 

Fotó: Kallós Bea / MTI

A tárlaton látható egy különleges hangszer, a lantcsembaló is. A világon egyedülálló koncertképes rekonstrukció Romanek Tihamér aranykoszorús hangszerkészítő mester munkája. A hangszert Vasvári Tamás zongoraművész szólaltatta meg a hétfői megnyitón.

A kiállításhoz több koncert is kapcsolódik: hétfőn "hungarikumokat" műfaji határok nélkül bemutató színes zenei műsorral készültek a szervezők, kedden Roby Lakatos és együttese zenél az érdeklődőknek, szerdán pedig a magyar-olasz hegedűk hangzásversenyén három olasz és három magyar hegedűt szólaltat meg Szecsődi Ferenc hegedűművész több neves zenész közreműködésével.

Csütörtökön és pénteken kötetlen szakmai beszélgetéseket tartanak zenészek és hangszerkészítők részvételével, szombaton a Simplicissimus barokk zenekar koncertjével zárják az esti műsort, vasárnap pedig családi napot rendeznek gyerekprogramokkal és hangszerbemutatóval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek