» Cucc

Ha ezekre odafigyel, máris biztonságosabban mobilozik külföldön

| | Nem érkezett még hozzászólás

Utazás előtt, és közben is érdemes odafigyelni mobileszközeink védelmére – hívta fel a figyelmet egy német vírusvédelmi cég. A vállalat biztonsági szakembere szerint az egyik legfontosabb, hogy a nyaralást megelőzően külső tárolóeszközre biztonsági mentést készítsünk. Ezen kívül aktiváljuk a lopás elleni védelmet, amellyel bemérhető az eszköz helyzete, és távolról lezárható, vagy az összes tárolt adat törölhető. Hozzátette: a notebookok esetében a merevlemez titkosításával is megakadályozható, hogy a tolvajok elolvassák a tárolt adatokat – írja az MTI.

Indulás előzt az eszközön lévő szoftver frissítésével a biztonsági rések megszüntethetők, egy biztonsági szoftver telepítésével pedig teljeskörű védelem biztosítható – vélekedett a szakember.

A vakáció alatt anyagi megfontolásból tanácsos letiltani az adatroaming használatát, mivel rengeteg alkalmazás kéretlenül is küld és fogad adatokat, ezáltal jelentős adatforgalmat és roamingdíjat generál. A szakember azt is hangsúlyozta, hogy az internetkávézókban használható nyilvános számítógépeken lehetőleg kerüljék a nyaralók az online bankolást, vagy vásárlást, valamint ne töltsenek a gépekre személyes adatokat.

Továbbá nem ajánlott a nyilvános WLAN (WiFi) hálózatok, valamint a reptereken, pályaudvarokon, szállodákban kínált ingyenes hotspotok használata sem, mivel ezek gyakran nincsenek a megfelelő védelemmel ellátva. Még a vezeték nélküli hálózatok elérését lehetővé tévő funkciót is érdemes kikapcsolni a szakember szerint, mert például a WLAN és a Bluetooth is nyitva hagyja az eszközöket az elektronikus bűnözők számára.

Persze kérdés, hogy akkor egyáltalán minek viszünk magunkkal telefont, ha semmilyen hálózatra nem csatlakozunk, és minden funkciót letiltunk rajta. Persze mi sem azt mondjuk, hogy minden ingyenes wifire azonnal kapcsolódjanak rá – ennek veszélyeiről például itt írtunk –, de azt nem tartjuk életszerűnek, hogy valaki az egész nyaralás alatt ne használja például a szállodai netet.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.