17 Instagram profil, amit majdnem olyan jó követni, mint utazni

Nincs pénze és ideje állandóan a világot járni? Sebaj, kövessen világutazókat az Instagramon, majdnem olyan jó lesz.

Szíve szerint megállás nélkül utazna, de sajnos sem az idejéből, sem a pénztárcájából nem futja erre? Ilyenkor az ember pótszereket keres: olvasgathat utazási magazinokat – lehet, hogy ön épp így talált rá erre a cikkre –, követhet izgalmas blogokat, felüthet egy remek úti beszámolót. Vagy éppen benevezhet egy városnéző sétára, ami már tényleg majdnem olyan, mintha idegenben turistáskodna. Esetleg követhet egy csomó fotóst, újságírót és bloggert az Instagramon, így elég csak megnyitni az appot a reggeli kávé mellé, és egy kicsit máris utaztunk gondolatban a sok szép képet nézegetve.

Az alábbiakban bemutatunk tizenhét olyan felhasználót, akiknek tényleg élmény követni a mindennapjait. Van köztük újságíró, fotós, blogger és adott téma köré rendeződő gyűjtőoldal is. Ami közös bennük, hogy ha ránézünk a képeikre, máris jobban indul a nap, és legszívesebben azonnal csomagolni kezdenénk. A gyűjteményben saját kedvenceink, és a Harper's Bazaar tippjei szerepelnek vegyesen.

Egy-egy város szerelmesei

Akár Budapesten lakik az ember, akár nem, grofjardanhazy, alias Vincze Miklós Instagramját határozottan érdemes követni. (Egyébként a Gawker-birodalom újságírója, cikkeivel legtöbbször az io9-on lehet találkozni.) Profilján az építészeti finomságoktól a vicces feliratokig mindenféle képeket találni, ami közös bennük, hogy a magyar főváros egyszerre szokatlan, és nagyon szerethető arca jelenik meg rajtuk. Aki pedig az épületek mellett a városlakók mindennapjaira is kíváncsi különböző fotósok szemszögeiből, az everydaybudapestet kövesse, jó lesz.

Photo by @sandorcsudai #csudai_sandor for @everydaybudapest

@everydaybudapest által megosztott bejegyzés,

Persze a legtöbb európai nagyvárosban megvannak azok a felhasználók, akik szerelmesek lakhelyükbe, így jobbnál jobb képekben számolnak be az ottani életről. Hangulatos londoni fotókért például a Lady in London amerikai származású bloggerét érdemes követni, Párizs szépségeiről többek között Carin Olsson fotós közvetít.

Zseniális berlini pillanatképekért a berlinstagramot ajánljuk, a newyork nevű profilon pedig a mindig nyüzsgő metropoliszról készült, legjobban sikerült okostelefonos fotókat gyűjtik. A Humans of New York Instagramján pedig a város lakóiról láthatunk portrékat, és az élettörténetüket is megismerhetjük a képekhez fűzött leírásokból.

Valami egzotikusabbra vágyik? Bangkok Charlie Instagramján a thai hétköznapokat követheti nyomon, az aktuális időjárástól a legfinomabb ételeken át a kólát lopkodó szemétparasztmajmokig.

Világutazók

De vannak a világjáró Instagramok is. Ezeknek köszönhetően minden alkalommal egy új helyen találhatjuk magunkat, amikor megnyitjuk az appot. Kis túlzással ilyen a Travelo profilja is, hiszen újságíróink nagyon gyakran utaznak – és fotóznak – országhatáron belül, és kívül is.

Tartini tér, Piran központja #traveloszereti #slovenia #ifeelslovenia #piran

Travelo.hu (@travelo.hu) által megosztott bejegyzés,

Aztán például a 444-es Plankó Gergő ázsiai körútját Vifon Beach néven lehet követni. És aktuális kedvenc fotósunk, a los angelesi Gray Malin mindennapjai sem érdektelenek, ő leginkább munkaügyben utazik – Barcelonától Bhutánon át a legexkluzívabb svájci síterepekig.

Az orosz fotós Murad Osmann profilját a nagysikerű Follow me to című képsorozat miatt érdemes követni. 2011-ben egy barcelonai vakáción jutott eszébe, hogy hátulról lefotózza barátnőjét, azóta már 2,2 millióan kíváncsiak rá, merre jár legközelebb a páros.

Aki imád túrázni, kajakozni, síelni és úgy általában a világ természeti kincseire kíváncsi, Chris Burkard profilját kövesse feltétlenül! Szintén kalandos képekre számíthatnak Adventurous Kate követői, aki egyedül járja a világot – jelenleg éppen Guatemalánál tart.

Az utazás lényege, hogy jókat egyen-igyon a lakomát pedig lehetőleg egy aromás kávéval zárja? A külföldi Instagram profilok közül a holland származású, jelenleg Londonban élő fotóst, Jacintha Verdegaalt érdemes követnie. A hazai felhozatalból pedig a Világevő blog tulajdonosa, Jókuti András szokott látványosabbnál látványosabb ételfotókat és szép csésze kávékat posztolni a világ minden tájáról.

#buongiorno! #espresso #caffe #jokuti_italy #perinaldo #riviera #italia #twitter #scenic #view #coffee #italianfood #mutimitiszol #kave

Andras 'Vilagevo' Jokuti (@jokuti) által megosztott bejegyzés,

Aki leginkább tengerpartokról szeret álmodozni, számtalan profilból választhat, egyik felhasználó nyálcsorgatósabb képeket posztol mint a másik. Mi most a tuulavintage néven posztoló, ausztrál származású, jelenleg Balin tartózkodó Jessica Steint ajánljuk, ő például előszeretettel pózol homokos álomtengerpartokon, lehetőleg naplementében.

I promise this is my last Darwin sunset shot.... But they just kept getting better! ⛵️

Jessica Stein (@tuulavintage) által megosztott bejegyzés,

Málta, egy falatnyi paradicsom
Kristálytiszta tenger, sziklás partok, aprócska homokos öblök, szikrázó napsütés, 7000 év történelem, gasztronómiai élmények, hamisítatlan mediterrán szigetek, angol humorral, több hétre elegendő látnivalóval, forgatagos ünnepekkel, egész nyáron garantált meleggel Európa déli csücskén, Máltán. Tudjon meg többet a Földközi-tenger rejtett kincséről! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek